Laurențiu Rus se întoarce la Universitatea Cluj

Un fost campion al României se întoarce acasă. Laurențiu Rus va îmbrăca, din nou, tricoul Universității Cluj. Iată anunțul oficial al clubului, publicat pe FCUCluj.ro:

Mijlocașul crescut de FC Universitatea Cluj, Laurențiu Rus se întoarce la clubul care l-a format. După ce și-a petrecut perioada junioratului în tricoul alb-negru, în 2004, la vârsta de 19 ani, mijlocașul clujean părăsea echipa Universității și se alătura grupării Liberty Salonta, formație ce evolua atunci în al doilea eșalon fotbalistic.

Laurențiu fost împrumutat un an în Ungaria la FC Sopron, după care s-a întors la formația din Salonta. În 2009 a fost transferat de Dinamo București (2009-2014), echipă pentru care a bifat 134 de meciuri, reușind 6 goluri și 14 assist-uri, atât în competițiile interne, cât și în Europa League (15 meciuri). În această perioadă, a evoluat și pentru FCM Târgu Mureș sub formă de împrumut, în returul stagiunii 2010-2011.

La începutul sezonului 2014-2015, clujeanul a fost transferat de Astra Giurgiu (25 de meciuri, 1 gol, 1 assist), apoi trecând pe la FC Voluntari (35 de meciuri, 3 goluri, 1 assist), CFR (40 de meciuri, 1 assist) și CSM Politehnica Iași (22 de meciuri). Vitrina personală este una bogată la nivel intern, reușind să cucerească atât titlul de campion, cât și Cupa României și Super Cupa României.

Laurențiu Rus a fost convocat și pentru o acțiune a echipei naționale, pe 4 martie 2014 acesta făcând parte din lotul selecționat de Victor Pițurcă pentru amicalul împotriva Argentinei lui Lionel Messi, jocul de pe Național Arena încheindu-se cu o remiză albă.

Comentarii

comentarii