Judo: Alexandru Bologa despre experiența Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Florin Alexandru Bologa este sportivul paralimpic de la “U” Cluj care a adus bronzul, pentru România, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportivul ne-a relatat experiența competiției din acest an.

“Dat fiind contextul pandemiei, a fost o competiție atipică. Totul a început încă de acasă, atunci când înainte de a porni la Tokyo, lotul olimpic a fost izolat pentru a nu contacta virusul”, spune judoka.

Au urmat testările frecvente și chestionarele care au trebuit completate atât la plecare, cât și pe tot parcursul desfășurării Jocurilor.

“O mulțime de hârtii, completarea cărora ne ocupa destul de mult timp și testările foarte dese, în ciuda faptului că eram vaccinați, dar acestea fiind condițiile, ne-am conformat”.

Cel mai mult, însă, pe sportiv l-a afectat lipsa publicului.

“Prezența publicului creează o altă atmosferă”, explică Bologa, conform căruia susținerea și încurajarea publicului contează foarte mult pentru un sportiv de performanță.

Cu toate acestea, Alexandru Bologa a câștigat, medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Tânărul a reușit să treacă în sferturile de finală ale categoriei 60 de kilograme de japonezul Takaaki Hirai cu 10-0 pentru ca, în semifinală, azerul Vugar Shirinli să-i bareze drumul spre medalia de aur cu un waza-ari.

„În finală aş fi avut meci cu un sportiv din Kazahstan pe care l-am învins de fiecare dată când ne-am întâlnit, cred că e 5-0 pentru mine la meciurile directe.  În finală, pot spune, că aş fi avut şanse foarte mari de a ieşi campion”, susține judoka.

De acasă încă, Bologa și-a propus ca să obțină o medalie, indiferent care și chiar dacă nu a fost medalia de aur, este optimist pentru următoarele competiții și se bucură că a reușit să ducă România pe o treaptă a podiumului.

De asemenea, Alex Bologa mai are în palmares o medalie de bronz câştigată la Jocurile Paralimpice din 2016, la Rio de Janeiro.

Alex s-a apucat de judo în 2012, după organizarea de către antrenorii de la clubul Universitatea CSM Cluj a unei selecții pentru nevăzători, ȋn mai multe centre destinate acestora. Antrenat de Tamas Gergely și Gianina Andreică a reușit, în scurt timp, să facă performanță în domeniu.

Comentarii

comentarii

Related articles

Comments

Share article

Latest articles

Baschet masculin: coronavirusul împiedică aflarea adversarei pentru U-BT

Prima adversară a echipei de baschet masculin U-BT, din cea de-a doua fază a competiției, nu a putut fi decisă din cauza infectărilor cu...

Volei feminin: U NTT Data Cluj, învinsă de Rapid

Echipa de volei feminin U NTT DATA Cluj a fost învinsă în meciul disputat cu Rapid, la București, cu scorul de 0 la 3. Dintre...

CFR Cluj dezvăluie de ce a ratat Omrani cantonamentul din Spania

Unul dintre cei mai talentați atacanți din lotul CFR Cluj, Bilel Omrani, a ratat cantonamentul organizat în Spania. Și aceasta în contextul în care,...

Baschet masculin: U-BT Cluj și-a aflat adversara directă din Final Four-ul Cupei României

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca va încerca să cucerească un nou trofeu.  Trofeul a fost câștigat, în sezonul precedent, de CSO Voluntari. Tragerea...

Bogdan Mara: Alibec a făcut lucruri grave

Despărțirea dintre CFR Cluj și atacantul Denis Alibec este certă. Informația a fost confirmată de directorul sportiv al CFR Cluj, Bogdan Mara, pentru Gazeta...

Newsletter

Subscribe to stay updated.

Comentarii

comentarii