Patru rugbyști ai Universității Cluj, convocați la Naționala U20

Patru tineri rugbyști legitimați la Universitatea Cluj au fost convocați la echipa națională U20. Este vorba de Claudiu Grad, Andrei Mihalache, Darius Plăcintar și Vlad Bocăneț.

Echipa națională de rugby U20 se află în cantonament la Snagov până în data de 21 februarie. Rolul cantonamentului este acela de a pregăti echipa pentru Campionatul European U20, care va avea loc la Coimbra, în perioada 27 martie – 8 aprilie. În această perioadă, tinerii rugbyști vor disputa și două meciuri de pregătire.

„Este un stagiu în care vom avea și câțiva jucători noi, pe care nu i-am mai avut alături de noi până acum. În acest cantonament obiectivul este să punem la punct absolut toate detaliile legate de meci, atât pe apărare, cât și pe atac. Dorim să avem două meciuri de pregătire, ca să vedem exact cum răspund jucătorii în condițiile de meci, hotărârile pe care le iau sub presiune, în plus am gândit cele două partide să le jucam la distanța de trei zile pentru a repeta practic programul de la Campionatul European. Doar așa putem vedea cât de repede se pot recupera jucătorii, cum rezistă fizic în a duce două meciuri în trei zile. Este important să avem aceste partide, cu atât mai mult cu cât vom debuta împotriva Spaniei și știm rezultatul care a fost în decembrie”, a declarat Horea Himpea pentru site-ul Federației Române de Rugby.

Comentarii

comentarii