Pages Navigation Menu

Sport in the City

Cele mai bune dintre cele slabe. Baschetbalistele de la „U” Cluj s-au calificat cu două înfrângeri în turul următor al Cupei României

foto: transilvaniareporter.or

foto: transilvaniareporter.or

Echipa de baschet feminin Universitatea Cluj va evolua în turul următor al Cupei României chiar dacă a pierdut ambele meciuri din prima fază a competiţiei.

Fetele pregătite de Mihai Coldea au fost învinse de către Olimpia Braşov şi în returul disputat, miercuri, în Sala Sporturilor “Horia Demian”, scor 62-75, asta după ce primul joc s-a terminat tot în favoarea braşovencelor, 86-72. Din cauza numărului scăzut de echipe existente în Liga Naţională în acest sezon, Federaţia Română de Baschet a introdus regula „lucky loser-ului” în această fază a Cupei României, astfel că una dintre echipele eliminate urma să rămână în competiţie şi pentru turul secund. Cum „U” Cluj avea cel mai bun coşaveraj negativ dintre celelalte echipe eliminate, ardelencele s-au aflat în situaţia de a se califica cu două înfrângeri.

Totuşi, singurul lucru cu adevărat pozitiv miercuri seara a fost numărul mare de spectatori prezenţi în Sala Sporturilor „Horia Demian”, aproximativ 1.000, fanii clujeni venind să vadă la lucru o echipă care a trecut prin serioase schimbări în această vară.

„A fost un meci de debut cu multă emoţie şi cu o dorinţă foarte mare de victorie în faţa unui public minunat care ne-a încurajat tot meciul. Am intrat bine în meci, dar apoi câteva ratări şi câteva greşeli în apărare au permis Braşovului să treacă la conducere. E greu să câştigi un meci atunci când marchezi o aruncare din 19 încercări de 3 puncte. E o calificare amară în faza următoare a Cupei României. Vreau să le mulţumesc tuturor fanilor prezenţi aseară în tribune”, a declarat antrenorul Mihai Coldea.

Clujencele vor debuta în campionat sâmbătă, pe terenul celor de la Danzio Timişoara.

Comentarii

comentarii