Pages Navigation Menu

Sport in the City

Principele Radu a fost în vizită la „U” Cluj. „M-am simţit, într-un fel, ca acasă”

foto: u-cluj.ro

foto: u-cluj.ro

Alteţa Sa Regală Principele Radu al României a fost în vizită, luni după-amiază, la clubul sportiv Universitatea Cluj, acolo unde s-a întâlnit cu reprezentanţii unuia dintre cele mai iubite cluburi din România.

Principele a fost primit de către preşedintele Consiliului de Administraţie al CS Universitatea Cluj, Sorin Grozav, iar la sediul clubului Alteţa Sa Regală a semnat în Cartea de Onoare şi a primit cărţile “U Cluj rugby 65, tradiţie şi performanţă” (autor Demostene Sofron), Monografia Clubului Sportiv Universitatea Cluj şi SuperCampionii Clujului (autor Ovidiu Blag). După această vizită, Principele Radu a plecat în Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu”, acolo unde s-a întâlnit cu sportivii secţiei de rugby a CS Universitatea Cluj și a asistat la un meci demonstrativ (echipa de seniori şi senioare, U18, U16 şi MiniRugby).

De altfel, această vizită a fost un răspuns la gestul făcut de echipa de rugby acum o lună, după finala Cupei Regelui, atunci când clujenii i-au oferit Alteţei Sale un tricou personalizat.

„Sunt foarte bucuros de faptul că sunt aici și trebuie să știți că mă simt într-un fel ca acasă, nu din dorința de a face complimente, ci deoarece probabil dintre profesiile cele mai definitorii ale noastre ca națiune, sportul e una dintre cele mai apropiate de Familia Regală. Toți pașii din istoria modernă a României făcuți de sportul românesc au fost alături de Familia Regală. Mă umple de bucurie faptul că sportivii dau dovadă de seriozitate și conștiință patriotică, simț al datoriei, deoarece numeroase sunt federațiile care au cerut din nou Patronaj Regal. Sporturile care alcătuiesc aici clubul practic ilustrează toată istoria noastră de un secol într-un fel sau altul fie că sunt fotbaliști, rugbyști, voleibaliști. Îmi face bucurie când trec pragul organizațiilor sportive, deoarece este ceva din identitatea noastră acolo. Mi-aș dori ca într-o vizită ulterioară să asist la un meci de rugby”, a spus Alteța Sa Regală, Principele Radu al României.

Comentarii

comentarii