Pages Navigation Menu

Sport in the City

Victorie la limită pentru U-BT Cluj în Derby-ul Ardealului. Ce scandal a umbrit finalul partidei

foto: u-bt.ro

foto: u-bt.ro

U-Banca Transilvania s-a impus cu 77-74 în derby-ul cu CSU Sibiu, din etapa a treia a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, după o partidă în care echilibrul a fost omniprezent.

Sibienii au început mai bine meciul din Sala Polivalentă şi au câştigat primul sfert cu 22-14, însă clujenii au revenit în sfertul al doilea şi au intrat cu un avans de un punct la cabine. Următoarele 10 minute au fost dominate de un echilibru total, iar diferenţa s-a păstrat şi la intrarea în ultimul sfert. U-BT s-a distanţat la un moment dat de rivala sa, însă Octavian Popa Calotă, cu două reuşite de la mare distanţă, şi-a apropiat echipa la doar o posesie de clujeni. În ultimele secunde, însă, acelaşi jucător al Sibiului a comis un fault antisportiv în timp ce încerca să recupereze o minge, infracţiune contestată vehement de către formaţia oaspete.

La ordinul tehnicianului Dan Fleşeriu, sibienii s-au retras la marginea terenului şi au refuzat să mai participe la joc până la finalul acestuia, astfel că U s-a impus cu 77-74. În urma secvenţelor petrecute în final, antrenorul clujenilor, Marcel Ţenter, a refuzat să dea mâna cu omologul său de pe banca Sibiului.

„M-a deranjat acel non-combat din final pentru că noi suntem antrenori şi nu trebuie să judecăm ceea ce fac arbitrii. Oricum, felicit jucătorii Sibiului pentru efortul şi evoluţia lor. La pauză le-am spus băieților că nu e normal ceea ce facem, baschetul pe care îl jucăm nu reprezintă ceea ce facem în mod normal și că trebuie să schimbăm acest lucru. Până la urmă am câștigat, dar avem multe de pus la punct”, a declarat antrenorul lui U-BT. În schimb, Dan Fleşeriu a spus despre faza care a umbrit finalul jocului că şi-a retras echipa la margine pentru a nu face un nou fault antisportiv, însă a refuzat să comenteze arbitrajul, cel care l-a deranjat în multe momente din meci.

Cel mai bun marcator al partidei a fost Filip Adamovic, autor a 23 de puncte.

Comentarii

comentarii