Pages Navigation Menu

Sport in the City

“Derby” pentru play-off în Gruia

447x193_csms_cfr_cupa_ligii_001

Primul meci al zilei de mâine, din cadrul etapei cu numărul 18 a Ligii 1,  pune faţă în faţă vecinele de clasament: CFR Cluj şi CSMS Iaşi, care sunt despărţite de numai un punct. Fotbaliştii antrenaţi de Nicolo Napoli ocupă locul 8, cu 22 de puncte, în timp ce ardelenii se află mai jos cu o poziţie.

În absenţa unui răspuns oficial din partea Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), privind recuperarea celor 6 puncte, elevii lui Francisc Dican se văd nevoiţi să obţină un rezultat pozitiv contra ieşenilor pentru a mai avea şanse la accederea în play-off, chiar dacă verdictul de la TAS va fi nefavorabil. Însă, în mod cert, nu vor avea deloc o partidă facilă deoarece CSMS traversează o perioadă bună şi se află într-o creştere de formă vizibilă, după un parcurs ceva mai slab.

CSMS Iaşi vine pe arena “Doctor Constantin Rădulescu” cu un moral bun, după ce în ultimele două etape a înregistrat victorii împotriva Petrolului şi a celor de la Pandurii Târgu-Jiu. Dar cu toate acestea, antrenorul italian al moldovenilor susţine că e conştient de dificultatea meciului, motiv pentru care şi un egal l-ar mulţumi: “Vom avea un meci foarte dificil, dar băieţii sunt pregătiţi să facă un meci bun. Noi jucăm mereu la victorie, aşa vom face şi acum. Sper să luăm cele trei puncte, dar şi un rezultat de egalitate ar fi bun pentru noi. Este important să avem continuitate în rezultate.”a declarat Nicolo Napoli pentru prosport.ro.

În cazul în care partida nu se  încheie la egalitate, iar ASA Târgu-Mureş  pierde cu Viitorul, echipa care îşi va trece în cont cele 3 puncte s-ar apropia la 1 punct, respectiv 2 puncte de târg-mureşenii care se află pe ultima poziţie ce permite accesul în play-off la finalul sezonului regulat.

De la startul campionatului actual al Ligii 1, CFR Cluj şi CSMS Iaşi s-au întâlnit deja de două ori, împărţindu-şi punctele. În meciul tur, CSMS a câştigat, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, însă feroviarii şi-au luat revanşa în optimile Cupei Ligii, când s-au impus la limită prin golul marcat de Cristian Lopez, scoţându-i, astfel, pe “alb-albaştrii” din competiţie. După confuntarea programată mâine, 21 noiembrie, de la ora 16:30, mai urmează încă un duel între cele două formaţii la mijlocul lunii decembrie, în sferturile de finală ale Cupei României.

 

 

Comentarii

comentarii