Pages Navigation Menu

Sport in the City

Înfrângere la 5 goluri diferenţă pentru handbalistele de la “U” Alexandrion Cluj

sursa foto: hczalau.ro

sursa foto: hczalau.ro

În urmă cu puţin timp s-a încheiat partida dintre HC Zalău şi “U” Alexandrion Cluj din cadrul etapei cu numărul 11 a Ligii Naţionale de Handbal Feminin. Rezultatul final a fost 30-25 in favoarea fetelor pregătite de Gheorghe Tadici.

Meciul a fost unul echilibrat, până spre final, când HC Zalău a reuşit să îşi impună jocul. O mare parte din prima repriză, cele două formaţii au mers cap la cap, iar în minutul 23 scorul indica 10-10. Înspre sfârşitul reprizei, handbalistele lui “U” au slăbit ritmul şi la pauză s-a intrat cu scorul de 16-13 pentru echipa gazdă, care a profitat de şansele irosite de clujence.

Cea de-a doua repriză a stat tot sub semnul echilibrului. Elevele lui Carmen Amariei au revenit mai montate de la vestiare şi au reuşit, in minutul 38, să egaleze la 18 după golul marcat de pivotul Florina Chintoan. În minutul 40, au trecut chiar la conducerea partidei, scor 19-20. Apoi, a urmat o perioadă nefastă pentru “U” Alexandrion, care nu a mai izbuit să înscrie timp de aproximativ 10 minute şi a permis handbalistelor din Zalău să revină si să treacă, din nou, în avantaj. În ultimele minute ale partidei, antrenoarea Carmen Amariei a făcut unele schimbari în echipă şi a introdus mai multe jucatoare foarte tinere, dându-le, astfel, ocazia să se familiarizeze cu meciurile din prima ligă de handbal. Dar, din păcate pentru echipa ei, acestea nu au reuşit să schimbe faţa jocului, iar la final rezultatul a fost unul nefavorabil pentru echipa oaspete.

Cea mai bună marcatoare a lui “U” Alexandrion Cluj a fost Cristina Laslo, care a reuşit să înscrie 8 goluri.

După această partidă, HC Zalău acumulează 18 puncte şi urcă, momentan, până pe locul cinci, în timp ce ardelencele rămân pe poziţia a noua, cu 12 puncte.

Etapa următoare,  handbalistele Universitaţii Cluj vor avea parte de un duel de foc deoarece vor primi vizita campioanei en-titre, CSM Bucureşti. Meciul va avea loc marti, 10 noiembrie, de la ora 17:30, la Sala Polivalentă.

Maria Petruţa

Comentarii

comentarii