Pages Navigation Menu

Sport in the City

Remiză norocoasă obţinută de CFR Cluj împotriva penultimei clasate

sursa foto: mediafax.ro

sursa foto: mediafax.ro

CFR Cluj pierde teren în lupta pentru play-off  după egalul din această seară înregistrat pe terenul penultimei clasate, FC Voluntari. Chiar dacă echipa gazdă a condus la două goluri diferenţă, până spre sfârşitul partidei, CFR a revenit în meci, iar la finalul celor 90 de minute scorul a fost 2-2 (1-0).

Nou-promovata a început meciul în forţă, conducând în mod clar ostilităţile, iar şansele de a deschide scorul irosite de Novac şi Bălan aveau să anticipeze golul superb marcat de Mihai Voduţ în minutul 10. Nici după golul primit echipa feroviară nu a dat semne de revenire, astfel că Voluntariul a continuat să domine nestingherită partida. Pe fondul nesiguranţei din defensiva clujeană, gazdele au mai ratat 3 mari ocazii pâna la pauză prin Voduţ, Achim şi Todoran, dar la vestiare s-a intrat cu avantaj minin pentru Voluntari.

Pauza nu a adus schimbări în ceea ce priveşte jocul CFR-iştilor, care au continuat să aibă o prestaţie la fel de ştearsă ca în prima parte a meciului. Ca urmare a acestui fapt, minutul 49 a adus desprinderea pentru ilfoveni. Tabela indica 2-0 după ce Novac l-a învins pe goalkeeper-ul ardelenilor cu un şut plasat din afara careului. După marcarea celui de al doilea gol, elevii lui Gheorghe Mulţescu s-au preocupat mai mult de conservarea rezultatului, în timp ce clujenii păreau a se fi resemnat cu înfrângerea. Asta până în minutul 75 când Cristian Lopez a reuşit să reducă din diferenţă, printr-o lovitură de cap, datorită neatenţiei de care au dat dovadă fundaşii adverşi. Când nu se mai întrevedea nimic notabil, Balauru l-a faultat  în careu pe Jakolis, iar Cristian Lopez a îndeplinit o simplă formalitate de la punctul de 11 metri şi a realizat dubla în minutul 84.  Până la finalul partidei, fiecare echipă şi-a mai trecut  în cont câte o ocazie, dar fără a modifica tabela. 2-2 şi CFR Cluj ia un punct norocos.

După acest meci, clujenii acumulează 21 de puncte şi aşteaptă decizia de la TAS privind recuperarea celor 6 puncte. În momentul de faţă, echipa condusă de Francisc Dican ocupă poziţia a9-a în clasament, iar în eventualitatea în care îşi va recupera punctele ar putea urca până pe locul 5. În aceelaşi timp, FC Voluntari ajuinge la 10 puncte şi îşi păstează poziţia cu numărul 13 în clasamentul Ligii 1.

Etapa viitoare, CFR va primi, pe teren propriu, vizita lui CSMS Iaşi, în vreme ce adversara de astăzi se va deplasa în Moldova pentru confruntarea cu FC Botoşani.

 

Maria Petruţa

 

Comentarii

comentarii