Pages Navigation Menu

Sport in the City

U-BT Cluj, lider după victoria dramatică obţinută în faţa lui BCMU Piteşti

112178_3_big

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost gazda unuia dintre cele mai dramatice meciuri de baschet ale sezonului actual. Partida le-a avut drept protagoniste pe U-Banca Transilvania Cluj şi BCMU Piteşti, care au oferit celor prezenţi în tribune un adevărat spectacol baschetbalistic, cu numeroase răsturnări de scor.

Pe parcursul celor patru  sferturi,  ambele echipe au trecut, în mod succesiv, la conducerea întâlnirii. Primul sfert a fost extrem de echilibrat şi ca urmare a acestui fapt s-a încheiat cu scorul de 24-22 în favoarea echipei oaspete. Cel de-al doilea sfert a aparţinut celor de la BCMU,  care şi-au asigurat un avans de 12 puncte (24-36) pe fondul numeroaselor imprecizii din jocul clujenilor. Dar, elevii lui Marcel Ţenter s-au trezit la timp, au redus rapid din handicap, iar la finalul sfertului cu numărul 3 conduceau cu 63-59. Ultimele 10 minute ale confruntării au adus o doză substaţială de dramatism şi spectaculozitate. Până aproape de mijlocul sfertului patru, U-BT s-a aflat la cârma partidei, însă piteştenii au revenit şi a fost rândul lor să conducă pe tabelă. Apoi, a urmat o perioadă în care cele două formaţii au mers cap la cap, iar cu 44 de secunde rămase din meci, echipele se aflau la egalitate, 77-77. În cele din urmă, Universitatea Cluj a reuşit să se impună cu scorul final de 81-77 graţie punctelor marcate de Jucan, Zigeranovic şi Dykes în  secvenţele de sfârşit ale confruntării,  ultimii doi izbutind să înscrie câte un punct  de la linia de aruncări libere.

Cu această victorie, U-BT a urcat, pentru moment, pe prima poziţie a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, acumulând 12 puncte, în timp ce adversara de azi a ardelenilor ocupă locul 8, cu 9 puncte. Pentru “alb-negrii”, urmează partida de pe terenul lui CS Phoenix Galaţi, programată pe 20 noiembrie.

 

 

Comentarii

comentarii