Pages Navigation Menu

Sport in the City

“U” Cluj s-a impus la limită pe terenul codaşei Metalul Reşiţa şi continuă să spere la accederea în play-off

sursa foto: agerpres.ro

sursa foto: agerpres.ro

Universitatea Cluj a învins, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0) Metalul Reşiţa într-o partidă din cadrul etapei cu numărul 12 a Ligii a2-a, Seria 2. După victoria categorică înregistrată etapa trecută pe teren propriu (4-0)  împotriva celor de la FC Caransebeş, fotbaliştii pregatiţi de Mihai Teja nu şi-au dezamăgit fanii şi au obţinut 3 puncte vitale în lupta pentru un loc care să le asigure prezenţa în play-off.

La Reşita, clujenii au avut parte de o deplasare mult mai dificilă decât s-ar fi aşteptat. Chiar dacă au dominat teritorial prima repriză, jucătorii lui “U” nu au găsit drumul spre gol, iar Cândea, Greu şi Calcan şi-au trecut, fiecare, câte o ratare în cont. Astfel că la cabine s-a intrat cu scor alb.

Repriza a doua a fost ceva mai săracă în ocazii, dar în minutul 69 “U”Cluj a reuşit să dezgheţe tabela. După o acţiune colectivă, Octavian Ursu îi pasează ideal, în careu, fundaşului Florin Cordoş care deviază mingea la colţul lung şi îl învinge pe portarul gazdelor. Era 1-0 pentru “studenţi”,  scor care s-a menţinut pâna la finalul partidei. După deschiderea scorului, ardelenii s-au mulţumit să conserve rezultatul, iar singura şansă notabilă de a mai majora scorul i-a aparţinut mijlocaşului Octavian Ursu în minutul 73.

După acest meci, Universitatea a acumulat 16 puncte, 3 mai puţin decât ultima poziţie care asigură prezenţa în play-off, poziţie ocupată, momentan, de FC Braşov. În goana după puncte, “şepcile roşii” vor trebui să înfrunte pe teren propriu,  etapa viitoare,  FC Bihor Oradea. Meciul va avea loc miercuri, de la ora 14:00.

Mâine, FC Bihor joacă acasă în compania celor de la Gaz Metan Mediaş, iar în cazul în care va învinge, va acumula 16 puncte, egalând-o, astfel, pe “U”. Deja se anunţă un adevărat derby care va avea ca miză obţinerea biletelor pentru play-off, la care speră ambele formaţii.

 Maria Petruţa

 

Comentarii

comentarii