Pages Navigation Menu

Sport in the City

Una dintre cele mai titrate echipe naționale din ultimul deceniu ar putea juca pe Cluj Arena

cluj_arenabynightFederația Română de Fotbal ( F.R.F.) a anunțat că pe lângă amicalul cu fosta campioană mondială, Italia, care este programat pe data de 17 noiembrie, “tricolorii” vor mai avea parte de încă un amical de 5 stele. Zilele acestea, Federația Română și cea Spaniolă au ajuns la un consens în vederea disputării unui meci de verificare între echipele naționale din cele două țări.

Duelul de foc dintre România și Spania va avea loc la începutul anului viitor, mai exact, pe 27 martie. La fel ca ora de disputare a partidei, nici locația nu a fost stabilită, dar există șanse reale ca acest super amical să se dispute în Ardeal, pe Cluj Arena. Astfel, “Federația ar avea șansa să se revanșeze față de publicul din Ardeal, căruia i-a promis un meci al Naționalei din preliminariile EURO 2016, dar nu s-a ținut de cuvânt, partidele jucându-se doar la București și Ploiești.” susține Radu Rațiu, directorul Cluj Arena, conform presei locale.

Administratorii celui mai modern stadion din Ardeal vor înainta F.R.F.-ului, în perioada care urmează, o cerere prin intermediul căreia vor solicita ca amicalul României contra deținătoarei titlului de campioană europeană să se dispute pe Cluj Arena, întrucât stadionul întrunește toate condițiile necesare găzduirii unui asemenea eveniment sportiv.“Ar fi bine să aleagă Cluj Arena. Publicul din Transilvania ar veni în număr foarte mare, publicul din partea vestică a ţării aşteaptă un astfel de eveniment. Noi o să le propunem să vină pe Cluj Arena în zilele următoare. Cred că echipa naţională va fi mai bine primită ca la Bucureşti (…) Suntem pregătiţi din toate punctele de vedere şi aşteptăm naţionala poate mai mult ca oricând.” a mai declarat Radu Rațiu pentru site-ul stiridesport.ro.

Ultimul meci al Naționalei României la Cluj-Napoca a fost cel  împotriva Lituaniei, din 6 septembrie 2008, disputat pe stadionul CFR-ului, în cadrul preliminariilor pentru Cupa Mondială din Africa de Sud, când fotbaliștii antrenați, pe atunci, de Victor Pițurcă pierdeau la scor de neprezentare (0-3). De la acel episod, au trecut 7 ani în care “tricolorii” nu au mai jucat vreun meci la Cluj, dar Anghel Iordănescu le promite clujenilor că echipa Națională va reveni cât mai curând în orașul lor. Ştiu că au existat discuţii între Federaţie şi cei de la Cluj Arena în trecut pentru un meci internaţional acolo, dar e adevărat că nu am ajuns să jucăm acolo. Promitem, însă, că vom veni şi la Cluj pentru că sunt mari iubitori ai fotbalului acolo şi ştim că echipa naţională este foarte iubită la Cluj.” a afirmat actualul selecționer pentru Europa FM.

Pentru ardeleni, dorința de a-i vedea pe viu pe băieții pregătiți de Vicente del Bosque este cu atât mai mare cu cât Spania este cea mai de succes echipă națională de fotbal a ultimilor 10 ani. Ibericii au reușit să își treacă în palmares 3 din cele 5 trofee majore pe care le puteau obține la nivel europen și mondial (în 2008 și 2012 Spania  a devenit campioana Europei, iar în 2010 s-a încoronat ca “regină a lumii”).

România și Spania s-au întâlnit, de-a lungul timpului, în nu mai puțin de 15 partide, împărțindu-și, în mod egal, punctele: 5 victorii Spania, 5 victorii România și 5 remize. Întâlnirea precedentă dintre cele două formații a avut loc la Cadiz, unde Naționala României s-a impus la limită, cu scorul final de 1-0, singurul gol al partidei fiind marcat de Ciprian Marica în minutul 59.

 

Comentarii

comentarii