Pages Navigation Menu

Sport in the City

CFR Cluj îşi caută un nou antrenor după ce Francisc Dican a fost demis. Vezi cine i-ar putea lua locul

sursa foto: prosport.ro

sursa foto: prosport.ro

Remiza albă înregistrată în ultima etapă de campionat, pe teren propriu, în fața Concordiei Chiajna i-a fost fatală lui Francisc Dican. Rezultatele slabe obținute de CFR Cluj în ultima perioadă și îndepărtarea de play-off i-au determinat pe oamenii din conducerea ardelenilor să ia măsuri.

Astfel că, în urma unei întrevederi între șefii clubului și antrenorii Francisc Dican și Dănuț Matei, s-a ajuns la o întrerupere contractuală de comun acord. „Clubul CFR 1907 Cluj a ajuns la un acord privind rezilierea pe cale amiabilă a relaţiilor contractuale cu antrenorii Feri Dican şi Dan Matei. Dorim să le mulţumim pentru tot efortul depus într-o perioadă deloc uşoară a clubului nostru şi le urăm mult succes în continuare.” au transmis oficialii clujeni printr-un comunicat postat pe site-ul echipei.

Dican a fost numit, inițial, antrenor interimar la CFR, la finalul lunii noiembrie a anului trecut, în urma plecării lui Vasile Miriuță. Însă, rezultatele pozitive pe care le-a avut acesta pe banca “feroviarilor”, dar și faptul că sub conducerea sa echipa s-a clasat pe podium în sezonul trecut, au convins conducerea “alb-visniilor” să meargă pe mâna lui mai bine de un an de zile. Cu toate acestea, prestația modestă a jucătorilor din ultimul timp, mai ales, a dus la ruptura ireconciliabilă dintre antrenor și conducere. Mai mult de o lună a trecut de când CFR-iştii nu au mai simțit gustul victoriei, mai exact: de la partida disputată pe propria arenă în fața Stelei. De atunci, aceştia au mai obţinut doar 3 remize și 2 înfrângeri.

Pe lista CFR-ului, pentru postul vacant de antrenor, se află Ionel Ganea și Antonio Conceicao. Conform surselor, cele mai mari șanse de a fi numit numit “principal” le are portughezul Conceicao care a mai stat pe banca lui CFR Cluj în 2009, când a condus echipa în 35 de partide.

Francisc Dican lasă echipa pe locul 9, cu 23 de puncte acumulate în 21 de etape şi cu şanse infime de a mai prinde play-off-ul dacă de la T.A.S. nu va veni un răspuns favorabil privind recuperarea celor 6 puncte.

 

Comentarii

comentarii