Pages Navigation Menu

Sport in the City

CFR Cluj și Dinamo au dat-o la pace în Gruia

IMG_6370_1024x683-crop

Derby-ul ultimei etape din 2015 a Ligii I a adus față în față două echipe aflate în goana după punctele care să le apropie cât mai mult de îndeplinirea obiectivelor trasate. Pentru CFR o victorie ar fi fost vitală în lupta pentru obținerea unui loc în play-off, în timp ce Dinamo s-ar fi apropiat la numai 3 “lungimi” de liderul Astra în cazul în care ar fi obținut 3 puncte în urma acestei deplasări, însă, la finalul celor 90 de minute “feroviarii” și dinamoviștii și-au împărțit punctele.

În debutul primei reprize, gazdele s-au dovedit a fi mai periculoase, deschizând scorul în minutul 10, la prima ocazie notabilă a partidei. Autorul reușitei a fost Jakolis, cel care a profitat de o minge respinsă nefericit de portarul Cerniauskas. Clujenii nu s-au bucurat decât 10 minute de avantajul minim luat pe tabelă. Palic a egalat printr-un șut simplu, la colțul scurt, după ce a fost găsit excelent, în careu, de pasa lui Rotariu. Până la pauză, CFR Cluj a mai încercat poarta adversă prin Petrucci și Cristian Lopez, în vreme ce în dreptul dinamoviștilor nu s-a mai contabilizat vreo șansă importantă de gol. Minutul 43 a adus cea mai controversată fază a partidei: Puljic l-a contrat în suprafața de pedeapsă pe spaniolul Lopez, dar arbitrul Marius Avram nu a luat nici o măsură în ciuda protestelor vehemente ale CFR-iștilor.

Repriza secundă a mai adus câteva ocazii de partea ambelor tabere, fiecare formație căutând să dea lovitura de grație rivalei, însă, tabela a rămas nemodificată. Pentru ardeleni, responsabilul cu ratările a fost Petrucci, dar nici dinamoviștii Palic și Gnohere nu au fost mai inspirați la finalizare. În cele din urmă, meciul s-a încheiat cu scorul de 1-1, iar “câinii roșii” rămân fără victorie în Gruia de aproape 2 ani și jumătate.

După acest rezultat, CFR Cluj se află, în continuare, departe de zona play-off-ului, pe locul 10, cu numai 24 de puncte acumulate după 23 de etape și cu șanse tot mai mici de a ocupa un loc în primele 6 la finalul sezonului regulat, chiar și în eventualitatea în care și-ar primi înapoi punctele de la TAS. Punând la socoteală și cele 6 puncte câștigate pe teren, “alb-vișinii” ar avea 30 de puncte, cu 5 mai puțin decât ASA Târgu-Mureș, ocupanta ultimei poziții care permite accederea în play-off. În schimb, adversara de azi a elevilor lui Toni Conceicao va încheia anul pe podium. Momentan, Dinamo ocupă locul 2 cu 41 de puncte, dar ar putea cădea pe poziția a 3-a în cazul în care Viitorul lui Hagi va învinge, în deplasare, FC Voluntari.

 

Comentarii

comentarii