Pages Navigation Menu

Sport in the City

Premieră în sportul românesc! Clujul va găzdui meciuri de la Campionatul European de baschet masculin

sursa foto: Facebook- Victor Ponta, Pagina Oficială

sursa foto: Facebook-Victor Ponta, Pagina Oficială

Data de 12 decembrie 2015 va rămâne o zi de referință în istoria sportului românesc datorită faptului că, în urma unei conferințe care a avut loc la Munchen, FIBA Europe Board a anunțat că România este una dintre țările desemnate pentru a organiza partide din cadrul Campionatului European de baschet masculin ce va avea loc în 2017.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost aleasă de forul european ca loc de disputare al celor câteva meciuri de la Eurobasket 2017 care vor avea loc în țara noastră. În acest context, cea mai mare sală din România va găzdui meciurile unei grupe de la acest turneu final care se va desfășura în perioada 31 august-17 septembrie.

Inițial, Ucraina ar fi trebuit să organizeze Eurobasket 2017, însă problemele economice și conflictele din zonă au determinat Federaţia Europeană de Baschet să caute alte soluții. Astfel că după analizarea tuturor dosarelor de candidatură venite din partea statelor înscrise în cursa pentru organizarea Campionatului European din 2017, FIBA  a decis să acorde României, Finlandei, Israelului şi Turciei titlul de “țări gazdă” ale acestei competiții continentale.

Printre cei care s-au aflat în Germania pentru a susține candidatura României se află Ghiţă Mureşan, singurul baschetbalist român care a evoluat în NBA, Horia Păun, preşedintele Federației Române de Baschet, Victor Ponta, fostul premier, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, precum și Mircea Cristescu, vicepreşedintelele clubului U-Banca Transilvania Cluj-Napoca.

“Pentru România este o onoare şi va fi cel mai mare eveniment baschetbalistic care s-a petrecut vreodată în ţara noastră. Va schimba viitorul baschetului românesc, dar şi inspiraţia jucătorilor, a copiilor care iubesc acest sport. Baschetul e unul dintre cele mai iubite sporturi din România. M-am bucurat enorm să fiu aici, parte din delegaţia României la Munchen, şi mulţumesc preşedintelui federaţiei, Horia Păun, că m-a invitat. Este prima dată când particip la un astfel de mare eveniment şi mă bucur că am putut susţine candidatura ţării mele, pentru că este o şansă foarte mare pentru România. De asemenea, pentru Cluj-Napoca este o mare onoare, oraşul va fi pus pe harta baschetbalistică de înalt nivel a lumii.” a declarat Ghiță Mureșan pentru Mediafax imediat după ce a devenit oficial faptul că România va organiza, în premieră, partide dintr-o grupă a unui turneu final de baschet masculin.

Nu este pentru prima dată când țara noastră se numără printre “gazdele” unei competiții europene. În vara acestui an, Timișoara și Oradea au fost orașele în care s-au disputat meciuri din cadrul Campionatului European de baschet feminin, turneu organizat de România și Ungaria.

Comentarii

comentarii