Pages Navigation Menu

Sport in the City

U BT-Cluj a învins Gaz Metan Mediaș

u-bt-cluj-w800-h600

În cadrul etapei cu numărul 13 a Ligii Naționale de baschet masculin U-Banca Transilvania a primit vizita penultimei clasate: Gaz Metan Mediaș. Cu toate că scorul final ( 78-62) nu o arată, elevii lui Marcel Țenter au avut parte de un meci dificil împotriva medieșenilor.

După un început entuziasmant de partidă, “studenții” au cedat inițiativa și ca urmare a acestui fapt s-au văzut conduși pe tabelă, scor 6-11, spre finalul primului sfert, motiv pentru care antrenorul gazdelor a decis să ceară time-out. Timpul de odihnă solicitat de antrenorul clujenilor, precum și indicațiile sale tactice au fost de bun augur pentru baschetbaliștii îmbrăcați în alb și negru fiindcă aceștia au reușit să revină, iar la sfârșitul primei pătrimi conduceau cu 16-13. Sfertul secund a fost unul foarte echilibrat, iar cele două formații au trecut alternativ la conducere, însă nici una dintre ele nu a reușit să se desprindă decisiv. Astfel că la finalul sfertului 2, scorul a fost egal, 29-29.

Dacă în primele două sferturi oaspeții au creat serioase probleme Universității, în sferturile 3 și 4 diferența de valoare și de locuri în clasament și-au spus cuvântul. Încurajați de aproximativ 1000 de spectatori și conduși din teren de un Dykes în mare formă, jucătorii lui U-BT au început să se distanțeze treptat pe tabelă, fără  a mai lăsa adversarei vreo șansă de a se apropia periculos. La final, “U” s-a impus la o diferență de 16 puncte, înregistrând a doua victorie consecutivă după succesul din etapa trecută obținut în fața celor de la Dinamo București.

„Am început cu un ritm scăzut, însă în a doua jumătate, antrenorul nostru ne-a cerut să ne concentrăm, am fost mai atenți în apărare, am provocat câteva turnovers și am reușit să câștigăm meciul. Mediașul nu este o echipă rea, au intrat bine în meci, însă noi am pus în teren o defensivă bună și i-am împiedicat să înscrie prea mult.” a declarat Kyndall Dykes, cel mai bun marcator al partidei, cu 23 de puncte. De asemenea, Dykes a vorbit și despre noul său coleg : “Jorovic e un jucător foarte deștept, de câteva ori m-am apropiat de coș și eram convins că nu mă vede, însă mi-a pasat, e un jucător foarte experimentat! Cu cunoștințele sale, va fi cu siguranță un jucător cu care putem merge înainte, putem juca baschet adevărat.” a încheit americanul.

În etapele care urmează, clujenii vor avea parte de două meciuri de foc: sâmbătă, în deplasare, împotriva lui CSU Atlassib Sibiu, iar pe 23 decembrie contra bihorenilor de la CSM Oradea, pe teren propriu.

Comentarii

comentarii