Victorie a Olimpiei Cluj în meciul cu Steaua Roșie Belgrad

Foto: Dan Porcutan / servusphoto.smugmug.comJucătoarele campioanei României la fotbal feminin, Olimpia Cluj, au disputat, vineri și duminică, două meciuri de pregătire în compania formației sârbești Steaua Roșie Belgrad. Acestea au fost primele meciuri amicale înainte de confruntările din Champions League. Partidele au avut loc pe terenul de fotbal de la Baza Sportivă „Ardealul” din Someșeni.
Dacă în primul meci echipa gazdă, Olimpia Cluj, a reușit să învingă categoric cu scorul de 6-0, fiind folosite jucătoarele care în mod normal formează primul 11 al echipei, în cel de-al doilea meci clujencele au cedat în fața formației din Belgrad cu scorul de 2-4, în acest meci fiind folosite multe dintre jucătoarele tinere.
Antrenorul echipei Olimpia Cluj-Napoca, Mirel Albon, a declarat că este încântat de cele două meciuri amicale și este încrezător într-o surpriză în Champions League.
„Pentru etapa aceasta din punctul meu de vedere am început foarte bine. În al doilea meci am încercat și zece jucătoare noi, câte cinci pentru fiecare repriză. Ne așteaptă un sezon lung cu meciuri în Champions League, în competiția internă și la echipa națională. Eu aș vrea să avem un lot de 23 de jucătoare pe care ne putem baza. Astăzi am văzut că încă mai este de lucru. Sigur că avem încă și jucătoare accidentate. Ne-am mai fi dorit să mai facem încă unul, două, transferuri dar din păcate nu am reușit și nici nu ne dorim să transferăm doar de dragul de a transfera. Au fost două teste foarte bune pentru noi care ne pot ajuta ca să continuăm pregătirea și să încercăm să facem surpriza la Konin și să învingem echipa gazdă pentru a ne califica în tururile eliminatorii din Champions League”, a declarat Mirel Albon.
Transferată zilele trecute la Olimpia Cluj, Roxana Oprea a evoluat pentru prima dată în tricoul echipei clujene timp de o repriză. Despre evoluția ei, antrenorul echipei clujene spune că este unul care nu poate fi luat în considerare având doar trei antrenamente la Olimpia Cluj și că speră ca până la meciurile amicale din Austria să ajungă la nivelul dorit de club.
„Roxana Oprea are trei antrenamente la activ însă am considerat că este ok să aibă minute în picioare. Ea va continua un program de pregătire separat. Sperăm ca într-un interval cât mai scurt, până la meciurile din Austria, să se aproprie de nivelul jucătoarelor astfel încât să poată să apere 60 de minute și după aceea 90 de minute, iar în Champions League să își aducă contribuția la o calificare frumoasă”, a mai spus Mirel Albon.
Căpitanul echipei Olimpia Cluj-Napoca, Ioana Bortan, a afirmat, după meci, că a fost două meciuri de pregătire foarte bune, diferența dintre echipe simțindu-se mai ales în primul meci, și că este încrezătoare că până la meciurile din Champions League echipa va fi puternică.
„Au fost două meciuri de pregătire în care am încercat mai multe echipe de start, nu neapărat cu o echipă grea, însă în meciurile de pregătire întotdeauna încerci anumite lucruri pe care nu le faci în meciurile oficiale. După primul meci s-a văzut diferența dintre titularele noastre și ele, în al doilea meci am început cu o echipă mai puțin experimentată și asta s-a văzut pe teren. La echipa națională nucleul a fost întotdeauna de la Olimpia Cluj și nu ne lipsesc jocurile așa că putem să ne închegăm o echipă încă de la meciurile de la Balaton. Am mai avut o experiență de genul acesta, am jucat la Balaton și apoi direct în ligă și a funcționat, acum nu are de ce să nu ne ajute sau să nu se uniformizeze o echipă pentru Champions League”, a afirmat Ioana Bortan.
După aceste două meciuri, fetele selecționate la lotul național vor pleca într-un cantonament la Balaton Cup, urmând ca în data de 30 iulie echipa se reunească la Budapesta, iar o zi mai târziu să ajungă la Graz, în Austria, unde va avea loc un alt meci amical, de la ora 16:00, cu echipa locală Sturm Graz.
Din data de 31 iulie seara echipa va intra în cantonament la munte la Mallnitz. Aici echipa va disputa două meciuri de pregătire cu echipe din Liga 1 din Austria. Pe data de 7 august echipa se va deplasa în Slovenia unde va avea loc al patrulea amical cu Pomorie, după care echipa va reveni la Cluj în jurul datei de 8 august.
Echipa va pleca pe data de 21 august în Polonia unde vor avea loc meciurile din Champions League începând pe data de 23 august.
În urma tragerii la sorți, echipa Olimpia Cluj-Napoca va întâlni în Grupa 4 de calificare UEFA Women’s Champions League echipele: Pärnu (EST) (marți, 23 august, de la ora 11:00), Breznica Pljevija (MNE) (joi, 25 august, de la ora 11:00) și Medyk Konin (POL) (duminică, 28 august, de la ora 17:00).

Comentarii

comentarii

Related articles

Comments

Share article

Latest articles

Newsletter

[tdn_block_newsletter_subscribe description="U3Vic2NyaWJlJTIwdG8lMjBzdGF5JTIwdXBkYXRlZC4=" input_placeholder="Your email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="753" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="row" tds_newsletter4-image="754" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="755" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn19" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter1-f_descr_font_family="521" tds_newsletter1-f_input_font_family="521" tds_newsletter1-f_btn_font_family="521" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="600" tds_newsletter1-btn_bg_color="#dd3333" descr_space="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjExIn0=" tds_newsletter1-input_border_color="rgba(0,0,0,0.3)" tds_newsletter1-input_border_color_active="#727277" tds_newsletter1-f_descr_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" tds_newsletter1-f_descr_font_line_height="1.3" tds_newsletter1-input_bar_display="eyJwb3J0cmFpdCI6InJvdyJ9" tds_newsletter1-input_text_color="#000000" tds_newsletter1-input_border_size="eyJwb3J0cmFpdCI6IjEifQ=="]