Pages Navigation Menu

Sport in the City

Fotbalul american, tot mai popular la Cluj

crusadersFotbalul american este un sport tot mai popular la Cluj. Cluj Crusaders, cea mai titrată echipă de fotbal american din Transilvania, are fani care au rămas alături de echipă încă de la fondarea ei, în anul 2010. Pentru acest an, obiectivul echipei clujene este câștigarea unui nou titlu de campioană a României.

Fotbalul american a devenit la Cluj un sport cu tot mai mulți adepți, care se strâng în jurul echipei-fanion, Cluj Crusaders. La început, această echipă era formată mai mult din străini, însă, în prezent, a devenit o echipă multinațională, antrenată de un mexican, cu jucători români, moldoveni sau francezi, spune antrenorul Rafael Ruiz. Obiectivul acestei echipe este câștigarea titlului național, spune antrenorul mexican.

Numărul spectatorilor a crescut constant în ultimii ani, mai spune Rafael Ruiz. Antrenorul Cluj Crusaders spune că tinerii, mai ales adolescenții, sunt atrași de spectaculozitatea meciurilor. Mai mult, la fiecare meci, fanii Cluj Crusaders distribuie noilor spectatori fluturași în care sunt explicate regulile acestui joc, iar astfel cei care ajung întâmplător la stadion devin repede interesați de acest sport cu origini nord-americane.

Comentarii

comentarii

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. SportinCluj.ro: Fotbalul american, tot mai popular » ClujToday.ro – Romania 24 - […] Fotbalul american este un sport tot mai popular la Cluj. Cluj Crusaders, cea mai titrată echipă de fotbal american…