Pages Navigation Menu

Sport in the City

INTERVIU. Vasile Dobrău: Nu poți face performanță dacă neglijezi activitatea de la nivelul copiilor și juniorilor

Cei mai buni antrenorii ai echipelor de copii și de juniori din România au fost invitați la un curs organizat la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Cluj. Cursul a fost susținut de staff-ul tehnic al echipei FC Barcelona, inclusiv de Xavier Pascual, antrenorul echipei naționale de handbal, spune Vasile Dobrău, antrenorul echipei Arsenal Tăureni, care se află în elita handbalului feminin la categoria 13 – 14 ani.

Reporter: Care sunt obiectivele acestui curs?

Vasile Dobrău: În primul rând, familiarizarea antrenorilor care participă la acest eveniment cu noile tehnici și metode de lucru. Știm foarte bine că școala spaniolă de handbal a evoluat foarte mult în ultima perioadă – și trebuie să profităm de acest lucru prin prezența domnului Xavier Pascual în România, antrenor al naționalei țării noastre. Prin anvergura lui și prin invitații pe care i-a adus, lectorii EHF au atins mai multe problematici ale pregătirii antrenorilor de handbal.

Reporter: Cât de mare este este diferența între handbalul care se joacă în Occident, în țări precum Spania, pentru că tot am menționat un antrenor de origine spaniolă, și handbalul din România?

Vasile Dobrău: Eu zic că nu ar fi așa o prea mare diferență. Problema este că la noi, în ultimii ani, s-a cam luat piciorul de pe accelerație. Noi avem o școală de handbal foarte bună. Avem profesori și antrenori deosebiți. Să nu uităm că noi am fost de patru ori campioni mondiali. Însp toate lucrurile au luat o turnură cam de-a-ndoaselea în ultimii ani, dupp 1990. Și sportul românesc a decăzut în ceea ce privește organizarea și pregătirea. Noi avem, spre deosebire de alții, sportivi foarte talentați, dar trebuie lucrat serios de la cel mai mic nivel. Nu poți face performanță dacă neglijezi activitatea de la nivelul copiilor și juniorilor.

Comentarii

comentarii