Pages Navigation Menu

Sport in the City

ClujToday.ro: Doi la pedale sau o modalitate originală prin care un clujean atrage atenţia asupra problemelor persoanelor cu handicap

Un clujean cu handicap şi prietenul lui traversează Transfăgărăşanul pe bicicletă în tandem pentru a atrage atenţia asupra integrării persoanelor cu dizabilităţi în România. Şoseaua este una dintre cele mai spectaculoase din lume, transmite ClujToday.ro.

 

Clujeanul Andrei Haţegan, cu gravă deficienţă de vedere, şi prietenul său, Andrei Niculescu, vor parcurge în perioada 10-12 iulie traseul Curtea de Argeş – Cluj-Napoca, via Transfăgărăşan, pe o bicicletă în tandem. Echipa, denumită “Doi la pedale”, va parcurge 400 km, cu o diferenţă de nivel de 5.000 m, în circa două zile şi jumătate. Cei doi prieteni au început antrenamentele şi se bucură de ajutor din partea unor instructori profesionişti.

“Pasionat de ciclism şi de natură, din cauza unei boli genetice am renunţat la sportul pe două roţi: îmi pierd vederea încet, dar sigur. Andrei a dorit să mă mobilizeze şi să mă reapuc de sport şi mi-a propus să devenim EcoAmbasadori la Electic Castle. Ideea mi s-a părut super şi cred eu că este o modalitate bună să atragem atenţia barierelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi în România. Sper ca acest eveniment să fie doar începutul unui şir lung de evenimente care sa aducă laolaltă diferite categorii sociale”, spune Andrei Haţegan. Andrei Haţegan suferă de retinopatie pigmentară, o boală foarte gravă, genetică şi ereditară, care duce la pierderea treptată a vederii.

Cei doi pornesc la drum în calitate de EcoAmbasadori Electric Castle, festival muzical care va avea loc la Bonţida, în perioada 12-16 iulie. În plus faţă de semnalul de alarmă pe care doresc să îl tragă cu privire la integrarea persoanelor cu dizabilităţi, cei doi au ales să sprijine două asociaţii, Asociaţia Tandem, dedicată integrării persoanelor nevăzătoare, şi Cu Verdele-n Sus, cu activităţi în domeniul protejării mediului. Doritorii îi pot susţine prin donaţii în contul: RO53BTRL03301205S48175XX.

Comentarii

comentarii