Pages Navigation Menu

Sport in the City

ClujToday.ro: Victorie şi un pas mai aproape de titlul naţional pentru Bogdan Marişca

Napoca Rally Academy demonstrează că 2017 este sezonul ei, cu a cincea victorie consecutivă în Campionatul Naţional de Raliuri al României, potrivit ClujToday.ro.

 

Raliul Harghitei a fost unul pe muchie de cuţit pentru echipa Napoca Rally Academy. Perseverenţa şi constanţa au adus o frumoasă victorie pentru echipajul Marişca/Poenaru, pe chiar ultima probă specială, în timp ce efortul comun al echipei s-a soldat cu puncte importante pentru revenirea grupării pe locul 1.

Raliul Harghitei a consemnat stări de spirit diferite în rândul echipei Napoca Rally Academy. Dacă pentru echipajele Bogdan Marişca/Carmen Poenaru (Ford Fiesta R5) şi Florin Tincescu/Sergiu Itu (Mitsubishi Lancer EVO IX) rezultatele finale au fost foarte bune, celălalte trei echipaje care au luat startul ar fi dorit mai mult de la această etapă. Chiar şi aşa, efortul comun depus a făcut ca punctele acumulate să ajute la revenirea pe primul loc în ierarhia echipelor, categorie la care NRA este deţinătoarea tilului.

Debutul raliului a fost unul destul de confuz pentru toată lumea, anularea primei probe speciale, Bucin, cu o lungime de 30 km, dând multe planuri şi strategii peste cap. După prima zi, podiumul general îl avea pe poziţia a doua pe Bogdan Marişca, în timp ce Simone Tempestini ocupa locul trei. Pentru campionul nostru a fost un raliu special, în care a fost nevoit să schimbe navigatorul, după ce Marc Banca nu a putut să ia startul. Simo l-a avut în dreapta pe Florin Dorca, împreună cu care a încercat să formeze un echipaj cât mai solid, chiar dacă timpul avut la dispoziţie a fost limitat.

Cei doi au dovedit pe prima buclă din a doua zi de concurs că pot fi extrem de competitivi, preluând şefia clasamentului general. A urmat apoi o buclă în care condiţiile de aderenţă le-au jucat feste concurenţilor, iar Simo şi Florin s-au răsucit o dată şi au părăsit traseul, pierzând secunde esenţiale în economia clasamentului. Din acel moment a ieşit la rampă Bogdan Marişca, cel care a purtat un duelul extraordinar cu prietenul şi vechiul rival, Dan Gîrtofan. Victoria în raliu a fost tranşată pe chiar ultima probă specială, Lueta (cea care a fost şi Power Stage), echipajul Bogdan Marişca/Carmen Poenaru impunându-se cu o diferenţă de 5 secunde la general.

„Raliul Harghitei ne-a adus o victorie pe care nu am vizat-o la începutul cursei, scopul nostru fiind să acumulăm cât mai multe puncte, într-un ritm care să ne ţină cât mai departe de greşeli majore. Ne-am propus să nu ne supunem presiunii impuse de adversarii noştri şi în momentul în care am avut o şansă reală la victorie am reuşit să ne jucăm corect cărţile. Suntem dezamăgiţi de problemele tehnice avute de colegii noştri, dar mulţumiţi că am reuşit şi victoria în întrecerea echipelor, într-un raliu ale cărui locuri pe podium, la toate clasele, au fost disputate până pe ultima probă, ceea ce este un mare plus din punct de vedere sportiv”, a declarat Bogdan Marişca după victoria din Raliul Harghitei 2017.

Simone Tempestini şi Florin Dorca au reuşit să câştige proba cu statut Power Stage, dar au terminat raliul pe locul 5 la general, în ciuda eforturilor depuse pentru recuperarea timpului pierdut pe a doua buclă a zilei secunde. Diferenţa finală faţă de locul trei al clasamentului Open a fost de doar jumătate de secundă (5 zecimi de secundă), după 90 km de probă specială.

Florin Tincescu şi Sergiu Itu au luat startul la Harghita cu gândul la o evoluţie cât mai constantă, care să le readucă încrederea în forţele proprii, după mai multe întâmplări nu tocmai plăcute în 2017. Deşi planul iniţial a fost să se meargă mai calculat, timpii de pe probe le-au dat încredere celor doi că se pot bate la victorie. Duelul de la Clasa 3 a fost unul senzaţional, purtat în compania a doi foşti campioni ai României, Gergo Szabo şi Valentin Porcişteanu. Un viraj abordat cu prea multă încredere de Florin şi Sergiu pe chiar penultima specială a costat echipajul ceva timp, iar la finalul raliului cei doi s-au clasat pe locul 3 la Clasa 3, la doar 0,5 secunde de locul 2 şi la 3,7 secunde de locul 1.

Comentarii

comentarii