Pages Navigation Menu

Sport in the City

Competiție de drone la Cluj

Asociația Română de Aeromodelism organizează, în parteneriat cu Liberty Technology Park Cluj, competiția „Liberty Multirotor Racing 2017”.  Este vorba de una dintre cele mai importante competiții de drone din Cluj. Aproximativ 16 piloți de aeromodele sunt așteptați să se întreacă în 26 și 27 august, în cadrul parcului tehnologic, sub privirile tuturor celor curioși să afle mai multe despre acest tip de sport modern, intrat recent și în țara noastră.

„Asociația Română de Aeromodelism organizează asemenea competiții cu caracter deschis pentru a veni în sprijinul pasionaților de acest sport, pe care îl considerăm nobil. Vrem să promovăm în România aeromodelismul și modelismul în general”, a declarat Andras Sandor Babos, președintele Asociației Române de Aeromodelism, asociație aflată sub Înalt Patronaj Regal.

Competiția se va desfășura la Liberty Technology Park Cluj, iar accesul publicului este gratuit. În 26 august, publicul este invitat între orele 12 și 19, iar în 27 august, între orele 10 și 17.

O dronă de curse, din punct de vedere tehnic, este un „quadcopter”, adică un aeromodel cu patru motoare și patru elice, iar pentru a fi competitiv în curse este construit cu accent pe agilitate și manevrabilitate. Cursele cu multirotoare, mai populare în țările vestice, reprezintă încă o noutate în țara noastră. Primele competiții au avut loc anul trecut – la București, Brașov și Salina Turda, iar în 2017 au mai fost organizate competiții doar la București și Brașov. În România există în prezent aproximativ 60 de piloți care practică această ramură sportivă, iar tendința este de creștere, în special în rândul tinerilor.

Comentarii

comentarii