Pages Navigation Menu

Sport in the City

Clujul va fi gazda Campionatului Mondial de Karate Tradițional în luna noiembrie

Clujul va găzdui una dintre cele mai importante competiții internaționale. În perioada 2-5 noiembrie, va avea loc în Sala Polivalentă. cea de a 7-a ediție a Campionatului Mondial de Karate Tradițional.

La acest eveniment sunt așteptați aproximativ 2.000 de sportivi din peste 40 țări. Vor fi puse în joc 900 de medalii la peste 15 categorii de vârstă. Drumul către podium, pentru câștigarea unei medalii va fi presărat cu 32 de meciuri pentru fiecare categorie de vârstă.

”În perioada Campionatului va avea loc și workshopul ”Pregătirea Fizică a Sportivilor de Performanţă”, cel mai important eveniment pe această temă din ultimii ani în Cluj-Napoca. Acesta reprezintă, prin participarea unor specialiști de talie internațională, pentru toți cei implicați în fenomenul sportiv din România, un prilej unic de a găsi răspuns la orice întrebare sau incertitudine legată de pregătirea fizică, nutriția și recuperarea sportivilor, managementul structurilor sportive și marketing, proceduri de comunicare, începând de la copii pâna la campioni olimpici sau mondiali. Evenimentul este destinat și profesorilor de educație fizică și sport din țară dar mai ales celor din județul Cluj, care vor putea interacționa cu specialiști la nivel internațional”, spune Marius Dumitru, unul dintre organizatori.

Cu ocazia evenimentului, vor fi colectate fonduri în vederea sprijinirii financiare a fundației Casa AKSZA, fondată în anul 2000, și care în prezent găzduiește un număr de 14 copii abandonați, care primesc cazare permanentă, hrană, vestimentație și facilități de educare, în vederea reintegrării lor în societate la maturitate.

 

Foto: Karate Constanța

Comentarii

comentarii