Pages Navigation Menu

Sport in the City

Majoretele Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj, campioane europene

Echipa de majorete Déjà Vu a Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca s-a întors cu trei medalii de la Campionatul European de Majorete din Lasko, Slovenia, eveniment care a avut loc în perioada 7-10 septembrie 2017.       

La categoria junioare, Déjà Vu a câştigat titlul de Campioană Europeană, iar cadetele aceleiaşi echipe au obţinut la fel, titlul de campioane europene. La categoria Duo, reprezentată de Sandor Carina și David Alexia, echipa de majorete a Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca a devenit vicecampioană europeană. Atât junioarele, cât și cadetele au fost antrenate de Zsuzsanna Trella și Adela Berindean, două tinere antrenoare care au dovedit și de această dată, la fel ca la alte numeroase competiții în care echipa coordonată de ele a urcat pe podium, faptul că performanța poate fi atinsă prin multă muncă, dar și dăruire și pasiune pentru acest sport.

După o vară grea de antrenamente, sacrificii și efort, fetele au reușit să dea ce e mai bun din ele. Pasiunea și iubirea pentru dans, atmosfera unei familii mari și vibrațiile de pe scenă au fost factorii principali ai reușitei echipelor. Dorim să mulțumim și instructorilor noi: Julia, Adriana, Thaisia, Roberta și Cristina, care au adus aportul lor în succesul echipei de cadete. Și, nu în ultimul rând, mulțumim pentru suportul imens din partea părinților!”, a declarat antrenoarea Zsuzsanna Trella.

Aflat la cea de-a XIX-a ediţie, Campionatul European de Majorete din Slovenia a reunit 86 de echipe şi 170 de sportivi înscriși la probele individuale.

Secțiunea la care a concurat echipa Deja Vu s-a numit ”Majorete tradiționale cu pom-poni”. Probele de concurs au fost march și stage, atât pentru junioare cât și pentru cadete, rezultatul final fiind suma punctelor de la cele două probe. La Campionatul European de Majorete au concurat 12 echipe la categoria junioare și 9 echipe la categoria cadete.

Toamna își arată, deja, roadele pentru Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Un proiect de suflet, început acum o lună, prin îmbrățișarea ideii ca instituția noastră să adopte, în patrimoniul său cultural-artistic, și o ramură sportivă, prin mărirea familiei CCS Cluj-Napoca, cu echipa de majorete DEJA VU, a avut, la Campionatul European de Majorete din Slovenia, primele rezultate. Felicitari campioanelor!

Mulțumiri antrenoarelor și părinților, pentru efortul depus.”, a menționat Flavius Milășan, directorul Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca.

Comentarii

comentarii