Pages Navigation Menu

Sport in the City

OPINIE. De ce Universitatea Cluj este o rușine pentru fotbalul românesc. Sau așa cred unii…

Demiterea lui Marius Popescu de pe banca Universității Cluj, urmată de incidentele din meciul cu Performanța Ighiu a determinat multe cunoștințe din afara Clujului să îmi scrie mesaje private că U Cluj ar fi o rușine pentru fotbalul românesc. M-am gândit mai bine și am făcut o listă cu șapte motive pentru care Universitatea Cluj poate fi socotită drept o dezonoare pentru nivelul general a fotbalului românesc:

  1. Nu are maneliști în conducere. Și nici pușcăriași sau pușcăriabili. Este o rușine pentru fotbalul românesc pentru faptul că a adus cadre universitate în conducerea clubului de fotbal. Nici măcar managerul Ioan Ovidiu Sabău nu e mai breaz: nu a făcut bani negri din transferuri și nici nu a fost sluga vreunui om politic dubios. Rușine, Sabău!

2. A fost fondată la dorința Majestății Sale Regelui Ferdinand I, poate cea mai importantă personalitate din ultimii 100 de ani din istoria românilor, nu a fost echipa vreunui minister ceaușist din București.

3. A știut să renască de fiecare dată când s-a confruntat cu greutățile istoriei. Nu a cumpărat clone pe care să le lipească etichete frumoase, așa cum e tradiția altora… Ce poate fi mai frumos decât o clonă? 

4. Un alt motiv pentru care Universitatea Cluj dezonorează fotbalul românesc este acela că nu se implică în micile cooperative mafiote care promovează doar anumiți jucători.

5. Universitatea Cluj face fotbalul românesc de rușine și pentru că își crește proprii fotbaliști. Este mai frumos să cumpere brazilieni de mâna a șaptea în loc să lase tot felul de tineri talentați să joace în echipă.

6. Universitatea Cluj nu prea are tradiție. Nu are ”dăcât” 99 de ani de la înființare. Am scris ”dăcât” pentru a pricepe unii dintre criticii mei. Nu se compară cu tradiția unor echipe precum FC Voluntari sau Juventus Colentina…

7. Suporterii Universității Cluj nu știu să cânte :)))))))))))

 

Și această listă nu epuizează toate motivele pentru care Universitatea Cluj nu se potrivește cu imaginea de ansamblu a fotbalului românesc. Vă las pe voi să completați, cu toată ironia, această listă pentru uzul celor din București. Și asta pentru unii de acolo pricep doar de bășcălie.

Comentarii

comentarii