Pages Navigation Menu

Sport in the City

Baschet masculin: U-BT a obținut victoria la debutul în FIBA EuroCup

U-Banca Transilvania a ieri seară prima partidă din cadrul Grupei E a FIBA Europe Cup 2017-2018, în compania echipei turce Istanbul BBSK. Clujenii au obținut victoria cu scorul de 90-69.

”Echipa noastră a început meciul energic, cu o apărare precisă, mobilă și agresivă, care a încurcat vizibil atacul turcilor. Aceștia au mizat la început pe angajarea lui Bircevic sub panou, însă apărarea a strâns de fiecare dată eficient în jurul lui, astfel că adversarii au schimbat tactica.

Defensiva noastră s-a adaptat, însă, rapid la schimbări, astfel că Istanbul BBSK a avut un prim sfert foarte chinuit pe finalizare, iar echipa noastră a funcționat perfect și la acest capitol. Kuti Nandor și Ousmane Barro au punctat spectaculos, Watson a tras de la distanță, Sakic a făcut de toate și prima perioadă se încheie cu un neverosimil 30-16.

La reluare, Mihai Silvășan a schimbat efectivul, iar terenul a părut să se încline spre coșul echipei noastre. Rapid, turcii au pus un parțial de 14-0, cu care au redus deficitul de pe tabelă la doar două puncte, în doar un minut și jumătate de joc! Ca la hochei, antrenorul U-Banca Transilvania a schimbat linia și, ca prin miracol, terenul s-a înclinat din nou spre panoul turc. S-a făcut 39-30 la jumătatea sfertului și 42-32 după un and-one transformat de Ousmane Barro.

Până la pauză, fiecare echipă a mai înscris fix opt puncte, astfel că scorul s-a rotunjit în dreptul fiecăreia: 50-40 la finalul sfertului al doilea.

Sakic, Barro și Kromah trecuseră deja de borna de 10 puncte, în timp ce de la Istanbul BBSK doar fundașul Thomson a reușit acest lucru, având în cont 15 puncte.

Sfertul al treilea a debutat cu oaspeții la conducerea jocului, aceștia reușind din nou un run important, de 7-0. Replica U-Banca Transilvania nu s-a lăsat așteptată, iar pe parcursul secvenței ambii antrenori au schimbat registrul tactic în câteva rânduri. S-a pus mare preț pe defensive, astfel că sfertul a fost sărac în reușite, însă totuși echipa noastră a reușit să își crească ecartul la 14 puncte, scor 67-53.

Ultima perioadă a fost controlată de băieții lui Mihai Silvășan, indiferent că turcii au apărat agresiv tot terenul sau au încercat scheme pentru aruncările de la distanță, nimic nu le-a ieșit”, scrie U-BT.ro.

U-Banca Transilvania – Istanbul BBSK 90-69 (30-16, 20-24, 17-13, 23-16).

Comentarii

comentarii