Pages Navigation Menu

Sport in the City

Începe Romanian Open Squash pe un spectaculos teren de sticlă montat în Iulius Mall

Cel mai important eveniment dedicat squash-ului din România începe azi la Cluj. Romanian Open Squash va avea loc până duminică, pe un spectaculos teren de sticlă care a fost deja montat în interiorul Iulius Mall. Turneul, aflat la cea de-a 5-a ediție, aduce în acest an la Cluj-Napoca elita squashului național și internațional: 120 de participanți vor concura în cadrul turneului.

Organizatorii spun că va fi cea mai spectaculoasă ediție. Pe lângă punctele acumulate în clasamentele naționale și internaționale, participanții luptă și pentru premii în valoare de peste 7.000 de dolari. Jucătorii străini din acest an vin din peste 20 de țări printre care Egipt, Pakistan, Noua Zeelandă, Brazilia, Spania, Cehia, Austria, Canada, iar printre ei se află nume importante ale circuitului profesionist, precum Aqeel Rehman, Lyell Fuller sau Bernat Jaume, foști campioni ai edițiilor precedente, și cel mai bun jucător U17 din Egipt, țara care domină topul circuitului internațional profesionist.

Finalele turneului vor avea loc, duminică 19 noiembrie, după oră 14.00, dar vor fi meciuri foarte spectaculoase și în sferturile de finală și semifinalele de sambătă, care se vor desfășura de la cu orele 10:45 respectiv 19:00, potrivit ClujToday.ro

Pe parcursul celor trei zile organizatorii vin cu o abordare interactivă a squasului. Pro Squash România, alături de partenerii evenimentului, va derula concursuri deschise tuturor, cu premii substanțiale dedicate celor interesați să afle mai multe despre competiție și despre cel mai sănătos sport din lume.

Sebastian Baciu, președinte al ACS Pro Squash Cluj-Napoca, spune că “Împreună cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, cât și cu aportul Consiliului Județean Cluj, de la an la an reușim să creștem calitatea turneului organizat în orașul nostru. Romanian Open Squash devine cu fiecare an care trece punctul de reper pentru anul competițional de squash al României și sperăm că începând cu acest an, un turneu de squash PSA din Europa Centrală și de Est, frecventat de cei mai buni jucători de squash ai lumii. Totodată, este un deziderat al comunității de squash din România ca sub egida Federației Române de Squash și împreună cu cei de la Professional Squash Association să reușim să atingem în următorii 5-10 ani performanțele unor țări cu mai mare tradiție în squash, să avem mii de jucători legitimați la cluburile de squash din România și să beneficiem de o infrastructură cât mai mare, să putem practica jocul de squash pe aproximativ 500 terenuri de squash. Le mulțumim și în acest an partenerilor dragi ai acestui eveniment și vă invităm să ne urmăriți în Iulius Mall cât și în direct pe canalul propriu de pe https://www.youtube.com/prosquashromania

De la începuturile ei, misiunea ACS Pro Squash Cluj-Napoca este să ajute construirea comunității de squash din România. Viziunea asociației este de a rămane promotorul celui mai mare turneu de specialitate din România, prin intermediul numărului și nivelului calitativ al jucătorilor, al fondului de premii și prin intermediul conceptului și premierelor pe care le aduce fiecare nouă ediție.

Programul evenimentului:

Joi 16 Noiembrie 2017

12:00-18:00  Jocuri de calificare PSA

Squash Club Cluj, str Serpuitoare FN

Vineri 17 Noiembrie 2017

11:00-12:00 Conferința de Presă

Terenul mobil de sticlă, Iulius Mall

Invitați:

Sebastian Baciu – Președinte ACS ProSquash Cluj Napoca

Călin Codarcea – Project Manager Romanian Open Squash

Gelu Constantinescu – Președinte Federația Română de Squash

Camelia Hanga – Learning and Development Manager, Betfair România Development

12:15-19:00 Turneu profesionist PSA-Turul 1

19:00-22:00 Jocuri Divizia A masculin

Terenul mobil de sticlă, Iulius Mall

10:00-22:00 Meciuri Divizia A, Divizia B, Fete

  Squash Club Cluj, str Serpuitoare FN

Sâmbătă 18 Noiembrie  2017

10:45-14:00 Turneu profesionist PSA-Sferturi de finală

19:00-21:00 Turneu profesionist PSA-Semifinale

Terenul mobil de sticlă, Iulius Mall

  10:00-22:00 Meciuri Divizia A, Divizia B, Fete

  Squash Club Cluj, str Serpuitoare FN

Duminică 19 Noiembrie 2017

13:00-16:00 Romanian Open Squash 2017 – Finale Divizia A, B și Feminin

16:00-17:00 Turneu profesionist PSA-Finală

17:00 – Festivitate de premiere

  Terenul mobil de sticlă, Iulius Mall

Comentarii

comentarii