Pages Navigation Menu

Sport in the City

Scrimeurul clujean Bogdan Dascălu, numărul 2 în lume!

Sportivul legitimat la secția de scrimă a CS ”U” Cluj, Bogdan Dascălu, este numărul 2 în clasamentul mondial la floretă U23. Informația a fost publicată de eurofencing.info, care a analizat performanțele a 547 de sportivi din întreaga lume.

 

Acest rezultat al sportivului clujean a fost obținut în urma participării în anul 2017 la șase etape de Cupă Mondială de seniori plus Circuit European U23 și la Campionatul European U23. Cel mai bun rezultat din acest an a fost o medalie de bronz la Cupa Mondială de la Copenhaga, Danemarca. De asemenea, la Circuitul European de floretă U23 de la Brno, Cehia (18-19 februarie) s-a clasat pe locul 6.

 

„Mă onorează această clasare și mă bucură în același timp, dar cu toate acestea, rămân dornic de poziționarea fruntașă la seniori. La tineret ne-am făcut treaba, acum urmează seniorii. Unul dintre obiective ni le-am îndeplinit, rămâne ca în anul care vine să luăm toate medaliile de aur la nivel național și să demonstrăm internațional că suntem pe un trend ascendent. Mulțumesc Clubului Universitatea pentru sprijin și sper să se schimbe ceva la floretă masculin, deoarece fără implicarea federației nu văd sorți de izbândă la această armă”, a declarat floretistul Bogdan Dascălu, pentru U-Cluj.ro.

Comentarii

comentarii