Pages Navigation Menu

Sport in the City

U-BT a transferat un pivot lituanian

Campioana României la baschet masculin, U-Banca Transilvania, a ajuns la un acord cu pivotul lituanian Adomas Drungilas, de 2,03 metri înălțime și 92 kg. greutate. În vârstă de 27 de ani, Adomas Drungilas vine din liga secundă italiană, de la Benacquista Assicurazioni Latina Basket, însă a jucat un singur meci în peninsulă.

În sezonul precedent, lituanianul a evoluat în Ungaria, la Zalakeramia, cu medii de 14 puncte, 7 recuperări și 1,3 pase decisive în medie în cele 43 de meciuri disputate. Adomas Drungilas a diputat cu Zalakeramia semifinala, însă a fost eliminat de campioana Alba Fehervar.

Pivotul lituanian a mai evoluat în cariera sa în Austria (Oberwart Gunners), Elveția (Starwings) și în țara natală, la LSU Atletas, Lietkabelis, Palanga și Triobet. Palmaresul său cuprinde un titlu de campion al Austriei și o cupă a aceleiași țări, ambele câștigate în 2016 cu Oberwart.

Drungilas a făcut parte din lotul național al țării sale la Campionatul European U20 din 2010, dar și la Universiada din 2013, potrivit U-BT.ro.

 

Foto: Delfi.lt

Comentarii

comentarii