Pages Navigation Menu

Sport in the City

U-BT Cluj a învins CSU Sibiu într-un meci amical

Campioana României la baschet masculin, U-Banca Transilvania, a învins CSU Sibiu într-un joc amical disputat joi după amiază la Mediaș. Baschetbaliștii clujeni, conduși de pe margine de antrenorii secunzi Branko Cuic și Dorin Pintea, au dominat meciul în cea mai mare parte a sa, chiar dacă au fost lipsiți de aportul a patru jucători din rotația de bază, respectiv Rolland Torok, Kuti Nandor, Giordan Watson (selecționați în lotul național al României) și Zeljko Sakic (selecționat în lotul național al Croației). Alături de ei, au lipsit antrenorul principal Mihai Silvășan și kinetoterapeutul Adrian Resteman, aflați de asemenea în programul lotului național, în timp ce din tabăra sibiană nu au evoluat Tyler Laser (accidentat) și Radu Paliciuc (la lotul național).

”După un început ușor confuz de ambele părți, cele două echipe au turat motoarele și, în ciuda unor imprecizii la construcție, au reușit câteva faze spectaculoase la ambele panouri.

Prima repriză a fost dominată de Kromah, pe de o parte, autor a 20 de puncte și Dragoste, Pratt și Cooper de cealaltă. Energia arătată în defensivă de echipa noastră a alimentat contraatacul cu multe mingi, astfel că la pauză diferența de pe tabelă era una importantă, 33-50.

Imediat după revenirea de la vestiare, Kromah părea că își va continua recitalul, însă după cinci puncte puse pe tabelă s-a blocat. De altfel, din a doua jumătate a sfertului al treilea și până la jumătatea ultimei perioade, atacul a stat în special în reușitele pe pătrundere ale lui Kariniauskas și în șuturile inspirate ale lui Calnicenco.

Sibienii au reușit, însă, să taie aproape toată diferența (scor 63-65, min. 34), însă Gray, foarte inspirat de la distanță, a dat semnalul revenirii. Apărarea energică a nou-venitului Drungilas, alături de defensiva agresivă a coechipierilor săi, au pus în reală dificultate atacul Sibiului.

U-Banca Transilvania revine la antrenamente de sâmbătă, urmând să pregătească meciul de sâmbătă, 2 decembrie, cu CSM CSU Oradea”, potrivit U-BT.ro.

BC CSU Sibiu – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 71-87 (18-24, 15-26, 27-19, 11-18)

 

Marcatori:

  • U-Banca Transilvania: Kromah 27 (4X3), Calnicenco 16, Gray 15 (5X3), Kariniauskas 13, Barro 12, Drungilas 2, Mureșan 2. A mai jucat Berculescu, Teir, Vida. 
  • BC CSU Sibiu: Davis 17, Pratt 15, Dragoste 11, Cooper 11, Kinnard 9, Brosser 4, Popescu 4.

Comentarii

comentarii