Pages Navigation Menu

Sport in the City

Baschet feminin: „U” Cluj a învins CSBT Alexandria în prelungiri

Sursa foto: cjsport.ro

Echipa de baschet feminin a Universității Cluj a învins CSBT Alexandria, scor 85-79 (19-8, 11-31, 24-14, 16-17, 15-9), în cadrul unui meci din etapa a XIV-a a Ligii Naționale, care s-a disputat în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca.

„Studentele” au început mai bine partida, iar la finalul primului sfert aveau un avans de 11 puncte. Pe fondul unei perioade de relaxare din jocul gazdelor, formația din Teleorman a revenit în meci și chiar a preluat conducerea jocului, ducând scorul la 39-30 în favoarea sa, la pauza mare. Sfertul al treilea s-a derulat după scenariul primelor 10 minute ale confruntării: cu Universitatea controlând, în linii mari, meciul. Ultimul sfert a stat sub semnul echilibrului, iar la finalul acestuia tabela de marcaj indica 70-70. În acest context, a fost nevoie de prelungiri pentru a stabili învingătoarea. În prelungiri,  „U” Cluj a fost echipa mai bine organizată pe faza defensivă și mai inspirată pe faza de atac și, astfel, a reușit să se impună, în cele din urmă, cu 85-79.

Cele mai bune marcatoare ale gazdelor au fost Ioana Ghizilă şi Olena Samburska, cu 17 puncte fiecare, în timp ce din tabăra adversă s-a remarcat Carla Bartee, care și-a trecut în cont 27 de puncte.

Pentru baschetbalistele Universității Cluj urmează o deplasare pe terenul celor de la CS Universitatea Alba Iulia. Jocul este programat miercuri, 17 ianuarie, de la ora 18:00.

 

Maria Petruța

Comentarii

comentarii