Pages Navigation Menu

Sport in the City

U-BT l-a transferat pe slovenul Miha Lapornik

U-Banca Transilvania a ajuns la un acord cu fundașul Miha Lapornik. Slovenul are 24 de ani, 1,94 metri înălțime și 92 de kilograme și evoluează în special pe postul de shooting guard.

Născut la Celje, Miha Lapornik a debutat pe prima scenă a baschetului sloven pe când avea 17 ani, la Zlatorog, în sezonul 2010-2011. Următoarele patru sezoane avea să le petreacă la aceași echipă și a jucat inclusiv în Liga Adriatică, sezonul 2014-2015, potrivit U-BT.ro.

În urma evoluțiilor sale constant bune, a atras atenția celor de la Union Olimpija Ljubljana, cu care a semnat pentru trei sezoane. Primul dintre acestea a însemnat și debutul în EuroCup.

Începutul acestui sezon l-a găsit acasă, la Zlatorog, pentru că Miha Lapornik a acceptat să ajute echipa care l-a lansat. Jucătorul sloven evoluează și pentru echipa națională a țării sale.

”Sunt foarte bucuros că am ajuns aici, tot ceea ce am auzit despre acest club a fost de bine, deci sunt fericit! Voi face tot ce îmi stă în putință să ajut echipa să își îndeplinească obiectivele în acest sezon, este singura variantă pe care o iau în considerare!”

Comentarii

comentarii