Atleții Universității Cluj au câștigat trei medalii de aur la Campionatul Balcanic din Turcia

Sportivii legitimați la Universitatea Cluj au obținut trei medalii la cel mai recent Campionat Balcanic. Competiția regională a avut loc în Turcia.

De la Universitatea Cluj au participat la competiție de sală patru sportivi. Toți punând umărul la obținerea a trei medalii de aur. Cu timpul de 47,28, Robert Parge a terminat pe prima treaptă a podiumului la proba de 400m. Ștafeta masculină de 4×400 m, cu atleții universitari Zeno Moraru și Robert Parge, a cucerit aurul. Și ștafeta feminină de 4×400 s-a clasat pe primul loc (3:47,89), cu universitarele Camelia Gal și Sanda Belgyan în componență.

„Atakoy Arena” din Istanbul, Turcia, a găzduit sâmbătă, 17 februarie, ediția a 23-a a Campionatelor Balcanice indoor rezervate seniorilor. Delegația României, formată din 30 atleți (15 la feminin și tot atâția la masculin), s-a întors acasă cu un total de 15 medalii, dintre care 5 de aur, 5 de argint și 5 de bronz. Atleții români și-au adjudecat prima poziție în ierarhia celor 17 țări participante. Ei au fost urmați de țara gazdă, Turcia (10, 3-5-2) și de Bulgaria (10, 3-3-4). Mai mult, România s-a păstrat pe prima treaptă a podiumului atât la masculin (8, 2-3-3), cât și la feminin (7, 3-2-2), potrivit U-Cluj.ro.

 

 

Comentarii

comentarii