Pages Navigation Menu

Sport in the City

Baschet masculin: Care sunt culisele victoriei U-BT cu Iașiul

Campioana României la baschet masculin, U-BT Cluj, a obținut o victorie importantă în meciul cu Politehnica Iași. Clujenii au jucat într-o manieră de mari campioni, după ce au pierdut împotriva rivalilor belgieni din FIBA Europe Cup.

 

Victoria împotriva Iașiului are o explicație care ține de culisele U-BT. Antrenorul Mihai Silvășan a recunoscut că redresarea echipei este datorată revenirii a doi jucători de bază: Torok și Raksic. Mai mult, șocul înfrângerii cu belgienii se pare că i-a mobilizat pe jucătorii clujeni, care au tratat unele partide cu superficialitate.

 

Iată cronica partidei, realizată de U-BT.ro

”Meciul a început cu o perioadă de acalmie, ambele echipe ținându-se aproape una de alta pentru primele două-trei minute. La jumătatea perioadei, apărarea a trecut în pressing agresiv pe tot terenul și diferența a început să crească. În minutul 5 a intrat în joc și Aleksandar Rasic, urmat de Rolland Torok, iar echipa noastră s-a distanțat rapid la peste zece puncte (4-16, min. 6).

Ieșenii au revenit curajos în joc și au tăiat deficitul în două până la prima pauză (21-26), continuând în același ritm susținut și în primele secvențe din sfertul secund. Elevii lui Branko Jorovic și Marcel Țenter au reușit chiar egalarea în minutul 13 (28-28), însă Lapornik de la distanță și WatsonCalnicenco și Barro au pus rapid echipa noastră la adăpost, transformând în puncte mingile produse de apărarea la intercepție pusă în scenă de Mihai Silvășan.

La mijlocul perioadei, U-Banca Transilvania conducea din nou cu peste zece puncte (28-39), însă ofensiva a dat rateuri în următoarele câteva secvențe, Iașiul a continuat să pună mingea în coș de câte ori a avut ocazia și din nou pauza găsea cele două echipe în două posesii diferență: 39-46.

La pauză, în afară de procentajul fabulos la două puncte al echipei noastre (14 reușite din 15 aruncări, 93%), cele două combatante afișau statistici destul de asemănătoare: 14-13 pentru Iași la recuperări, 9-8 la pase decisive, 13-8 la mingi pierdute și 3-6 la intercepții. Cele două echipe reușiseră același număr de aruncări de la distanță, două, însă Iașiul a avut nevoie de 9 încercări pentru aceasta, în timp ce U-Banca Transilvania a consumat 14 posesii ca să obțină același lucru.

Iașiul a folosit un nou timp de odihnă în debutul sfertului al treilea (39-39, min. 23) și a avut efect, Florin Popa înscriind de două ori de dincolo de semicerc, din aceași poziție, fără vreo replică din partea jucătorilor noștri. A fost rândul lui Mihai Silvășansă cheltuie un jeton de pauză când Poli amenința cu egalarea (45-48, min. 26).

Rasic a temperat avântul moldovenilor cu o aruncare de la distanță, iar Kromah și Torok au readus cele zece puncte în plus pe tabelă (49-60, min. 29).

De câte ori diferența se stabiliza peste zece puncte, Politehnica cerea timp de odihnă, respectiv în minutele 34 și 37. Ultimul dintre ele a avut un impact serios asupra jocului, ieșenii strângând la doar două puncte cu 20 de secunde rămase de joc (72-74)!

Lapornik a transformat o aruncare liberă, U-Banca Transilvania s-a apărat agresiv și a recuperat, iar Torok închide meciul cu încă o liberă înscrisă.

U-Banca Transilvania vine acasă cu cea de-a 14-a victorie din această ediție a Ligii Naționale și se pregătește de duelul de foc de miercuri, din FIBA Europe Cup, cu Keravnos Nicosia, decisiv pentru calificarea în fazele eliminatorii ale competiției”, scrie U-BT.ro.

 

Politehnica Iași – U-Banca Transilvania 72-76 (19-26, 20-19, 14-16, 19-15)

Comentarii

comentarii