Pages Navigation Menu

Sport in the City

Sărbătoare a fotbalului pe Cluj Arena, în iunie. „Legendele Barcelonei” vor juca împotriva „Generației de Aur”

Credit foto: Ignasi Paredes/sport.es

Cluj-Napoca va găzdui, în acest an, prima ediție a „Sports Festival”. Festivalul, derulat în intervalul 14-17 iunie,  își propune să reunească sportivi emblematici și iubitori ai sportului de toate vârstele prin intermediul unor evenimente și activități atent organizate, care să redea sau să întrețină bucuria de a juca fotbal, tenis, baschet, handbal ori volei.

Fără îndoială, capul de afiș al „Sports Festival” îl reprezintă meciul demonstrativ care va aduce față în față „Legendele Barcelonei” și „Generația de Aur”. Fotbaliști care au scos în stradă mii de români, după meciuri memorabile înregistrate la turnee finale, vor fi prezenți pe teren sub „tricolor”. Gheorghe Popescu, Gheorghe Hagi, Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu, Dorinel Munteanu, Bogdan Stelea, Florin Răducioiu, Ionuț Lupescu, Miodrag Belodedici sau Constantin Gâlcă au confirmat, deja, că vor lua parte la eveniment.

De cealaltă parte, formația „blaugrana” nu mai are nevoie de vreo prezentare. Jucători-simbol ai clubului spaniol, precum Carles Puyol, Ronaldinho, Josep Guardiola, Luis Enrique, Eric Abidal, Hristo Stoichkov; la care se adaugă Frank și Ronald de Boer, Edgar Davids, Gaizka Mendieta sau Edmílson se numără printre cei așteptați cu nerăbdare în Ardeal.

Până în momentul de față, catalanii nu au anunțat componența lotului care va veni la Cluj, urmând să facă acest lucru în perioada următoare. De menționat este și faptul că Gică Popescu, fostul căpitan al Barcelonei, va îmbrăca tricoul ambelor formații. El a decis să evolueze câte o repriză pentru fiecare echipă.

Niciunul dintre jucătorii Generaţiei de Aur care au participat la Mondialul din 1994 nu va lipsi. În plus, vor mai veni Chivu, Adrian Ilie şi Marica. Eu voi juca 45 de minute pentru România şi în a doua repriză voi evolua pentru Barcelona. Din echipa legendelor Barçei, încă nu ştim exact cine va veni, pentru că ei au cam 50 de jucători din care pot alege şi, în funcţie de eveniment, trimit 20 dintre ei la un meci. Vă pot spune că Abidal, Stoickov, fraţii de Boer, Edmilson, Davids, Mendieta, Anderson, Puyol au fost la ultimul astfel de eveniment. Barcelona a jucat şi în Brazilia recent, iar eu nu am fost chemat pentru că au mers alţii. Ronaldinho e convocat, dar ştiţi cum e cu jucătorii de nivelul lor, până nu îi vezi aici să nu te bazezi pe ei”, a declarat, conform cjsport.ro,  Gică Popescu.

Mult așteptatul eveniment va avea loc în data de 16 iunie, de la ora 18:00, pe Cluj Arena. Biletele s-au pus, deja, în vânzare și pot fi achiziționate accesând www.sportsfestival.com sau www.entertix.ro. Prețurile lor variază între 25 lei și 500 lei.

 

Maria Petruța

Comentarii

comentarii