Pages Navigation Menu

Sport in the City

Baschet masculin: U-BT este aproape calificată în finala Ligii Naționale

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj a obținut cea de-a doua victorie în semifinala pe care o dispută împotriva echipei Steaua CSM EximBank. Clujenii au câștigat cu scorul de 89-79, după ce în primul meci au obținut victoria la capătul unui meci echilibrat.

 

Cele două partide au avut loc la Cluj, iar acum urmează două meciuri la București și, eventual, încă unul la Cluj. Dacă echipa clujeană va obține în aceste trei potențiale partide o singură victorie, U-BT se va califica în finala Ligii Naționale.

 

U-BT a dominat în ultima perioadă baschetul românesc. Clujenii sunt campionii en-titre, iar în acest an au câștigat și Cupa României.

 

”Ne așteptam să vină foarte motivați astăzi, la 1-1 altfel ar fi privit seria, însă nu este absolut nimic pierdut pentru ei sau câștigat pentru noi. S-au mai văzut situații în care să se revină de la 2-0. Chiar le spuneam băieților că următorul meci, primul de la Steaua, devine cel mai important pentru noi în acest moment. Mult a fost, puțin a mai rămas, însă trebuie să fim foarte concentrați, pentru că nu e momentul să ne relaxăm, să ne odihnim, trebuie să dăm fiecare ce avem mai bun în noi, să lăsăm fiecare picătură de energie pe care o mai avem pe teren. Astăzi s-a văzut că oaspeții au venit foarte agresivi în prima parte a meciului, s-au apărat foarte sus, au pus mare presiune pe conducătorii noștri de joc și am avut ceva probleme. După pauză am înțeles că trebuie să jucăm și noi ceva mai fizic, să jucăm un baschet fundamental mai de calitate, să ne demarcăm mai bine, să protejăm mingea mai bine și să evităm situații în care, practic, ne iau mingea din mână. Mă bucur că am fost mai tari pe final și că rezultatul a fost de partea noastră. Mulțumim suporterilor pentru sprijin și pentru atmosfera superbă pe care au făcut-o în această seară, sperăm că vom reuși să le mai facem astfel de bucurii și să le sărbătorim împreună!”, a declarat antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, la finalul meciului cu Steaua București.

Comentarii

comentarii