Pages Navigation Menu

Sport in the City

OPINIE. Un meci cât un campionat

CFR Cluj are prima șansă să cucerească cel de-al patrulea titlu din lunga istorie a clubului. Totuși, CFR nu este încă, în acest moment, campioană. Mai trebuie să treacă de o echipă foarte bună, onorabilă, care este campioana en-titre.

Viitorul Constanța nu se va preda. Elevii lui Gheorghe Hagi sunt talentați, bine organizați în teren și dornici să arate că titlul cucerit acum un an nu a fost o întâmplare. Mai mult, Gheorghe Hagi are și o miză personală: vrea să demonstreze că rămâne în continuare liderul Generației de Aur.

În plus, CFR Cluj joacă acasă și acesta va fi un factor în plus de presiune asupra echipei clujene.

Poate să câștige CFR Cluj meciul din această seară? Da, cu o condiție: fotbaliștii să joace cu inima. Să joace așa cum n-au jucat în play-off prea des. Să uite de calculele raționale care i-au împins de prea multe ori să se baricadeze în apărare și să piardă puncte prețioase.

Meciul din această seară nu trebuie să fie doar o victorie, ci o victorie obținută frumos. În acest moment, CFR Cluj este mai bună decât Viitorul Constanța, iar dacă nu vor face greșeli, clujenii nu au cum să piardă acest meci.

Fotbaliștii CFR Cluj au datoria să joace un fotbal total. Le datorează acest lucru suporterilor care au fost alături de ei în anii grei ai insolvenței, dar și celor care descoperă abia acum frumusețea partidelor găzduite de stadionul din Gruia. Mai mult, ei nu trebuie să uite că suporterii adevărați vor rămâne alături de ei, indiferent de rezultatul partidei din această seară. Și nu trebuie să uite că în focul pasiunii pentru fotbalul adevărat se forjează loialitățile care dăinuie. De aceea, în această seară, pe gazon nu trebuie să intre 11 jucători, ci o echipă unită și devotată. Dacă se va întâmpla acest lucru, indiferent de rezultat, cei din teren și cei din tribune vor scrie istorie.

 

Claudiu Pădurean

Comentarii

comentarii