UPNews: Kenyenii au dominat Maratonul Internațional Cluj

Alergătorii kenyeni au dominat și această ediție a Maratonului Internațional Cluj. Ei au obținut primele locuri atât în întrecerea masculină, cât și în cea feminină. La proba feminină a maratonului clujean, pe primul lor a fost alergătoarea Emily Jemutai Cheruiyot din Kenya, urmată de româncele Nicoleta Ciortan și Adela Paulina Bălțoi. În proba masculină de maraton, primul loc a fost câștigat de Evans Kipnegetich Tanui din Kenya, urmat de Nicolae Bălan din România și de Andrei Bogaci din Republica Moldova, potrivit UPNews.ro.

Cel mai mare maraton din Transilvania a început azi dimineață, pe Cluj Arena. Maratonul a strâns mai ales atleți profesioniști, în timp ce la proba de semimaraton s-au înscris și foarte mulți entuziaști.

În total, aproape 8.000 de oameni au alergat în diferitele probe ale competiției. Concurenții au reprezentat 37 de țări. Maratonul a fost organizat pe străzile din centrul Clujului, care au fost închise circulației rutiere pentru a permite atleților să își pună în valoare calitățile sportive.

Comentarii

comentarii