Pages Navigation Menu

Sport in the City

FC Universitatea Cluj are un nou staff tehnic

FC Universitatea Cluj are un nou staff tehnic, cu ajutorul căruia va încerca să promoveze în Liga I.

”Clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu experimentatul preparator fizic italian Riccardo Proietti (49 de ani), cel care în stagiunea 2007-2008 a făcut parte din staff-ul tehnic al celor de la Bayern München, încoronându-se campion al Bundesligii sub conducerea antrenorului Ottmar Hitzfeld. Grasshopper Zurich, Pescara și Empoli sunt câteva dintre formațiile care completează CV-ul italianului, care vine de la Gaz Metan Mediaș, dar în prezent colaborează și cu selecționata Israelului”, anunță site-ul oficial FCUniversitateaCluj.ro.

“Am fost sunat de Octavian să vin la Cluj, am cerut timp de gândire pentru că am avut o experiență în România și acum am vrut să fiu convins de proiect. Când am văzut ce se dorește, ce infrastructură și ce suporteri sunt am luat decizia să vin. În ziua în care am ajuns m-am convins că alegerea este bună. Am cunocut oameni corecți, cu pasiune și cu viziune. Este un proiect frumos, provocator și împreună cu antrenorul, cu toți colegii, cu cei din conducere și cu suporterii sunt convins că ne vom atinge obiectivul. Am rămas foarte plăcut surprins de acest oraș, de condițiile de pregătire pe care le are echipa și îmi doresc să ajut cu tot ce se poate acest club, deoarece nu are cum să joace in Liga 2-a, trebuie să se bată în foarte scurt timp pentru competiții europene”, a declarat Riccardo Proietti, care a semnat un angajament valabil pentru următorii doi ani. 

Ricardo Proietti a absolvit Masterul în Educație Fizică de la Universitatea din Florența în 1995 și este un profesionist certificat în Strength & Conditioning din partea Federației Italiene de Fotbal. 

De asemenea, din staff-ul lui Cristi Dulca vor face parte Octavian Moraru, noul team manager al echipei (primul din stânga), dar și Alexandru Buza, specialist în medicină sportivă și nutriție. Din staff-ul tehnic va mai face parte Mircea Cojocaru, omul care a revenit la Universitatea încă din 2016, în Liga a IV-a, dar și Lucian Turcu, fostul fotbalist al echipei clujene.

Comentarii

comentarii