Pages Navigation Menu

Sport in the City

România a câștigat Bătălia Angliei – Meci incredibil făcut de Naționala U21 a României

Echipa națională U21 a României a făcut unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din istoria fotbalului românesc. Tinerii tricolori au învins una dintre cele mai bune echipe din lume, Anglia, cu scorul de 4-2, la capătul unui meci de infarct.

Prima repriză a fost echilbrată, însă, spre final, Anglia a început să domine. Dominarea engleză a continuat și în repriza a doua, însă Naționala României a lovit fulgerător pe contraatac. În minutul 75, Florinel Coman a obținut un penalty, transformat de George Pușcaș.

După doar trei minute, Anglia a egalat prin Gray.

România a revenit în atac în minutul 85, când Hagi a readus, cu un gol de excepție, România în avantaj. După extaz, a urmat agonia, pentru că Anglia a egalat din nou, după un minut, prin Abraham.

Însă tricolorii români au adoptat filosofia fotbalului brazilian, care spune că nu contează câte goluri primești, important este să dai mai multe decât adversarul. Coman a marcat pentru 3-1 în minutul 88, iar în minutul 9+3 a stabilit scorul final, de 4-2.

Întreaga echipă a României s-a comportat admirabil, mai ales portarul Ionuț Radu, care a salvat mai multe goluri, dar și Cristian Manea, campion en-titre cu CFR Cluj, Nedelcearu, Nedelcu, Ivan, Băluță, Dragomir și absolut toți ceilalți elevi ai lui Mirel Rădoi.

După acest rezultat, jucătorii englezi se pregătesc de Brexit, cel puțin de la Campionatul European de Tineret. România a ajuns la o jumătate de pas de semifinale și de calificarea la Olimpiada de la Tokyo.

Comentarii

comentarii