Clujul se pregătește de Spartan Race

Clujul se pregătește pentru una dintre cele mai dure curse de alergare. Spartan Race va avea loc în 19 octombrie și va fi organizată în Parcul Etnografic Romulus Vuia din Cluj. Este pentru prima dată când acest eveniment are loc la Cluj, iar organizatorii se așteaptă la aproximativ 2.500 de participanți.

Spartan Race va avea trei tipuri de curse. Cea mai grea este cursa Super, lungă de 13 kilometri, care include 25 de obstacole. Cursa Sprint înseamnă 5 kilometri de alergare și 20 de obstacole. La cele două curse pot participa persoane care au împlinit 15 ani. Va exista și o cursă, tot cu obstacole, pentru copii. Aceste obstacole vor fi foarte diverse, spune directorul competiției, Lorand Ilyes.

Organizarea acestei curse în Parcul Etnografic nu este ceva neobișnuit, deoarece primul muzeu în aer liber din România este deschis amatorilor de sport, spune directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, Tudor Sălăgean.

Participanții la Spartan Race vor lua startul în mai multe grupe de câte 250 de persoane. Intervalul dintre start-uri va fi de 30 de minute. Fiecare alergător va fi cronometrat individual.

Comentarii

comentarii