Pages Navigation Menu

Sport in the City

Sute de cicliști vor să devină King of the Mountain

Spread the love for your team
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Peste 250 de cicliști amatori s-au înscris până în acest moment la King of the Mountain Piatra Arsă, competiție care are loc sâmbătă, 14 septembrie, în paralel cu etapa a IV-a Turului României (Ploiești-Moreni-Moroieni-Cabana Piatra Arsă).

O zi pe an, șoseaua TransBucegi este închisă circulația auto și un singur om este King of the Mountain. Cel mai bun cățărător va urca pe podiumul de la Piatra Arsă în data de 14.09.2019. King of the Mountain Piatra Arsă 2019 este un eveniment adiacent Turului României 2019, concurs UCI 2.1 și își propune să premieze cei mai buni cățărători din țară și să adune cât mai mulți susținători la Finishul etapei cu numărul 4.

Evenimentul are două categorii – șosea și offroad. Concursul de cățărare pe șosea va avea startul sâmbătă, 14 Septembrie, ora 12, la hotelul Cota 1000 (granița județelor Dâmbovița cu Prahova, pe DN 71, ce leagă Târgoviște de Sinaia) și sosirea la Piatra Arsă în Masivul Bucegi, la o altitudine de 1920m. Cățărarea pe șoseaua TransBucegi are o lugime de 17 km și o diferență de nivel de 900 m.

Concursul de cățărare pe off-road va avea startul tot sâmbătă, 14 Septembrie, la ora 12, de la Telegondola Sinaia și sosirea la Piatra Arsă, la o altitudine de 1920m. Cățărarea începe cu un Start festiv de 2km pe șosea, continuă pe drum forestier pentru încă 4km, până la Cota 1400, de unde se intră pe Drumul de Vară (pârtia de ski) până la Cota 2000 (marcaj turistic bandă roșie). Ultimii 4 km se vor parcurge pe platoul Bucegilor, până la sosirea de la Piatra Arsă (marcaj turistic bandă galbenă). Cățărarea pe off-road dintre Sinaia și Piatra Arsă are o lungime de 13 km și 1000 m diferență de nivel.

Vor fi premiate următoarele categorii:

King of the Road

Queen of the Road

King of the Off-Road

Queen of the Off-Road

Programul concursului este următorul:

– între orele 10:30 și 11:30 – preluare numere de concurs în parcarea hotelului Cota 1000 pentru King of the Road și parcarea Telegondolei Sinaia pentru King of the Off-Road;

– ora 11:45 – alinierea la Start, în ambele locații;

– ora 12:00 – Start King of the Mountain – atât traseul de șosea cât și cel de off-road;

– ora 14:00 – Sosire Turul României;

– ora 14:30 – Premiere Turul României, etapa 4 și King of the Mountain.

Comentarii

comentarii