De ce a pierdut Universitatea Cluj meciul cu Farul Constanța

Universitatea Cluj a pierdut cu scorul de 3-2 partida din deplasare cu FC Farul Constanța. Clujenii au pierdut din cauza unor accidentări, a unor greșeli individuale și a valorii inegale a jucătorilor din lot. Marele câștig al meciului a fost faptul că Alex Pop și-a probat încă o dată valoarea prin dubla înscrisă în poarta dobrogenilor.

“Studenţii” au început tare duelul cu Farul, au înscris primii, dar aveau să intre la cabine în dezavantaj şi să o ia, astfel, de la capăt, într-o repriză secundă care se anunţa extrem de intensă. Era abia minutul 5 atunci când Gavra a recuperat balonul de la marginea terenului, la aproximativ 25 de metri de poarta adversă, l-a servit excelent pe Alex Pop, în centru, iar jucătorul clujean a pătruns în careu şi l-a învins, cu mult calm, pe Muţiu. Însă, la fel cum s-a întâmplat în meciul disputat duminică, la Ghermăneşti, cu Sportul Snagov, golgheterul Universităţii Cluj din sezonul trecut a părăsit devreme terenul, accidentat, iar locul său a fost luat de Rafa (20). Imediat, în urma unui corner bătut scurt, Iulian Stoica a centrat din banda dreaptă, iar Lică a restabilit egalitatea cu un şut sub transversală (21). Apoi, Hordouan a profitat de o pasă greşită a lui Florescu, a scăpat singur cu Tordai, dar a tras slab şi nu a reuşit să îşi ducă formaţia în avantaj. A făcut-o, până la urmă, Ionuţ Stoica, pe contraatac, dar şi cu largul concurs al defensivei noastre (36).

Deşi acelaşi Ionuţ Stoica a luat la ţintă bara din stânga lui Tordai (52), debutul reprizei secunde a reaprins speranţele în tabăra Şepcilor roşii”, după “dubla” lui Alex Pop (56). Însă Lică a profitat de neatenţia lui Inacio, în urma unei noi lovituri de colt, şi a readus-o pe Farul în avantaj (61). Cum nu s-a mai întâmplat nimic notabil în ultima jumătate de oră, Universitatea s-a înclinat la Constanţa şi a coborât pe locul 16, cu 12 puncte după 11 jocuri.

Managerul sportiv Adrian Falub a aliniat următorul “11”:

Tordai – Telcean, Kay, Berci – Inacio, Florescu, Guedj, Tiago – Pop, Goga, Gavra. Au mai jucat: Rafa, Pîrvulescu, Dican.

Comentarii

comentarii