Clujenii care înfruntă provocările celui mai greu raliu din lume

Un echipaj format din clujeni va duce câteva mii de ghiozdane într-una dintre cele mai sărace țări din lume. Este vorba de Sierra Leone, o țară devastată de consecințele unui război civil, care a afectat deopotrivă vieților oamenilor, economia și sistemul școlar. Cei care vor duce ghiozdanele sunt participanții la unul dintre cele mai grele raliuri din lume, Budapesta – Bamako, un raliu care, în acest an, se va încheia în Sierra Leone.

România va fi reprezentată în raliul Budapesta – Bamako de un echipaj format din pilotul Albert Deak și copilotul Cătălin Priscorniță. Ei s-au pregătit intens pentru provocările presupuse de acest raliu. După ce vor părăsi Europa, clujenii vor trebui să înfrunte unele dintre cele mai ostile regiuni din lume. Ei vor trebui să traverseze deșertul Sahara, unde se vor confrunta cu provocări tehnice și cu temperaturi care depășesc 40 de grade Celsius. De asemenea, clujenii vor avea de înfruntat boli precum malaria și vietăți periculoase, precum scorpionii. Echipajul va traversa regiuni controlate de bande de traficanți, unde nu există nici un fel de autoritate publică, precum și zone minate. Una dintre cele mai periculoase regiuni este cea în care luptătorii de gherilă se confruntă cu armata regulată, spune pilotul Albert Deak.

Însă acest raliu nu înseamnă doar înfruntarea unor primejdii grave sau plăcerea de a participa la o competiție sportivă. El are și o dimensiune caritabilă, pentru că organizatorii vor să ducă mii de ghiozdane pentru elevii din Sierra Leone, spune copilotul Cătălin Priscorniță.

Clujenii sunt îndemnați să doneze ghiozdanele mai vechi ale copiilor. În ghiozdane, ei ar trebui să pună câteva caiete, rechizite, poate o jucărie, o scrisoare în limba engleză și o fotografie a copilului din România care își trimite ghiozdanul unui copil din Africa.

Comentarii

comentarii