Naționala de handbal feminin, calificată direct la Euro2020

Pandemia de Coronavirus a dat peste cap calendarul handbalistic internațional, iar forurile competente au luat ieri decizii importante.

Vești bune vin pentru naționala feminină de handbal a României. Fetele pregătite de Bogdan Burcea au aflatcă nu vor mai trebui să joace calificări pentru a ajunge la turneul final din decembrie.

”Tricolorele” au deja biletele de Euro, ca urmare a rankingului, a decis astăzi forul european, care a preferat să anuleze toate meciurile de calificare.

”Am primit cu bucurie decizia forului continental și anume că echipa națională feminină este calificată direct la Campionatul European din decembrie, din Norvegia și Danemarca. Vom avea o toamnă plină din punct de vedere al competițiilor intercluburi, atât pe plan intern, cât și european. Putem urmări în toată această perioadă sportivele care sunt în atenția noastră pentru convocarea la națională, obiectivul fiind desigur o selecție cât mai bună pentru turneul final continental”, a declarat Bogdan Burcea, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

Turneele preolimpice, amânate din nou

Handbalistele din naționala României ar fi trebuit să joace în martie, în Muntenegru, turneul preolimpic. Pandemia de Coronavirus a pus stop tuturor competițiilor, astfel încât meciurile nu au mai avut loc. Olimpiada s-a amânat pentru vara viitoare, așa că forul internațional a hotărât ca și jocurile de calificare să se dispute în primăvara lui 2021.

”Federația Internațională a stabilit că turneele preolimpice din luna martie să se amâne până în primăvara anului viitor, iar acest lucru este benefic pentru noi. Vom parcurge cu sportivele o experiență deosebită la Euro, poate fi un mijloc de pregătire excepțional, atât pentru sportive, cât și pentru noi, staff-ul tehnic. Putem acumula experiențe pozitive care ne vor fi de mare ajutor la turneul preolimpic din primvara lui 2021, atunci când vom califica România la Olimpiada de la Tokyo, din 2021”, a mai spus Bogdan Burcea.

Naționala masculină nu a prins Mondialul!

Dacă veștile au fost minunate pentru handbalistele lui Bogdan Burcea, nu același lucru se poate spune și despre naționala masculină. Partidele din barajul pentru calificarea la turneul final au fost anulate (”tricolorii” ar fi trebuie să joace cu Bosnia, apoi, în cazul unei victorii, cu Ungaria). Ca și în cazul fetelor, forul internațional a decis ca reprezentativele cu un coeficient mai mare să fie direct calificate la Campionatul Mondial, caz în care Ungaria ne-a depășit, astfel că băieții lui Rareș Fortuneanu vor rata competiția.

”Decizia forului a fost de a anula celor două baraje și de a califica direct Ungaria la Campionatul Mondial, datorită rankingului. Este o decizie care nu ne dă dreptul să ne apărăm șansele pe teren, o decizie frustrantă și nedreaptă, dar care trebuie respectată. Ne ambiționează și ne face să revenim mai puternici și mai determinați să ne calificăm la Campionatul European din 2022”, a spus Rareș Fortuneanu, selecționerul naționalei masculine de handbal a României.

 

Comentarii

comentarii

Related articles

Comments

Share article

Latest articles

Universitatea Cluj caută o nouă victorie cu Slobozia

FC Universitatea Cluj vrea victoria în meciul cu Unirea Slobozia. Partida va avea loc azi, pe Cluj Arena, de la ora 19.00. „Am văzut la...

CFR Cluj mai transferă un fundaș

CFR Cluj își întărește apărarea. Echipa lui Dan Petrescu a început negocierile pentru transferul fundașului Rachid Bouhenna de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Fotbalistul algerian, în...

Costel Enache: Universitatea Cluj va rămâne sub presiune

FC Universitatea Cluj va rămâne sub presiune, cel puțin până când va ajunge pe locul I. Aceasta este concluzia la care a ajuns noul...

CFR Cluj a câștigat duelul cu Astra Giurgiu

CFR Cluj a câștigat duelul cu Astra Giurgiu, disputat în deplasare. Echipa campioană a avut un joc închegat, care dă speranțe fanilor într-o victorie...

Patru fotbaliști ai Universității Cluj, convocați la Naționala U16

Patru dintre tinerii fotbaliști ai Universității Cluj au fost convocați la Naționala U16. Este vorba de Patrik Kis, Andrei Vînău, Matei Moraru și Alexandru...

Newsletter

Subscribe to stay updated.

Comentarii

comentarii