Bachet masculin: U-BT a transferat un jucător din Naționala Cubei

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj continuă să se întărească. Formația clujeană a transferat un jucător care face parte din Naționala Cubei. Este vorba de fundașul Karel Guzman.

Iată comunicatul oficial al clubului clujean:

”Acesta a împlinit 25 de ani pe data de 7 februarie, măsoară 1.93 metri și poate evolua atât pe poziția de fundaș, cât și pe cea de extremă. Guzman sosește din prima ligă argentiniană, de la formația Olimpico La Banda. La această echipă, Karel a fost antrenat de Leo Gutiérrez, legendă vie a baschetului argentinian, câștigător al medaliilor de aur la Jocurile Olimpice de la Atena.

Guzman a bifat 22 de partide în sezonul precedent, remarcându-se cu medii de 13.2 puncte, 6.9 recuperări și 1.4 pase decisive. Cel mai bun joc al său a fost pe 28 februarie, când Olimpico a dat piept cu Obras. În acel meci, Karel a totalizat 28 de puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive.

De-a lungul carierei, Karel a mai îmbrăcat maioul grupărilor Ciclista Juninense (Argentina) și Capitalinos Azules de la Habana (Cuba). Mai mult, noul nostru jucător a bifat două prezențe la naționala Cubei în 2020. Cuba a înfruntat reprezentativa Insulelor Virgine, iar în cele două meciuri Guzman a totalizat statistici de 13.5 puncte, 4.5 recuperări și 3.0 assist-uri”, potrivit U-BT.ro.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Prenume

13 − 10 =