Cum ajută o aplicație realizată cu inteligență artificială, Wello, la pierderea în greutate și viață sănătoasă

Proiectul a pornit de la o nevoie reală: în prezent, 1 din 3 copii cu vârste între 5 ani și 19 ani este supraponderal sau obez, potrivit WOF (Federația Mondială a Obezității).

Dezvoltarea platformei Wello a început în august 2017, după ce fondatorii, compania Art Dynasty, au primit o finanțare nerambursabilă de peste 650.000 Euro. Versiunea finală a aplicației a fost lansată în iulie 2020, la Cluj-Napoca.

Proiectul Wello, asistentul pentru nutriție și antrenament bazat pe inteligență artificială, a ajuns la peste 10.000 de descărcări. O echipă de 15 specialişti în tehnologia informaţiei din Cluj a lucrat la dezvoltarea aplicaţiei care are funcţia de consilier automat pentru sănătate şi nutriţie.

Ce știe să facă Wello?

Aplicația Wello se adresează copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani şi familiilor acestora şi este:

  • sursă completă de informații despre alimentația copiilor şi crearea unui stil de viață sănătos, care va ajuta părinții să alcătuiască pentru copiii lor planuri de nutriție într-o manieră distractivă, motivantă şi inteligentă;
  • platformă care oferă programe de nutriție personalizate şi sfaturi de sănătate de la experți în nutriție, antrenori de fitness şi medici generaliști, pe baza informațiilor despre utilizatori (timpul de somn, activitatea fizică, starea vremii etc.) colectate şi analizate de IA (inteligență artificială)
  • aplicație ce recomandă, în funcție de locația utilizatorului, locuri unde se mănâncă sănătos sau unde pot găsi furnizori de alimente sănătoase, în funcție de planurile de nutriție personalizate.

Interfața tangibilă pentru utilizator este un site adaptabil pentru dispozitivele mobile, însoțit de aplicația pentru telefoane mobile inteligente, dar nucleul produsului este sistemul de sugestii bazat pe IA. Sistemul IA este bazat pe învățare. El este inițial antrenat cu date statistice de intrare furnizate de consilierii de sănătate.

Aplicația mobilă oferă o interfață în scopul gestionării contului personal, înregistrării și actualizărilor biometrice a utilizatorului. Asistentul reprezentat de aplicația de mobil va furniza sistemului principal date biometrice, folosind senzorii terminalului. Aceste date sunt esențiale pentru a oferi rețete alimentare/dietă.

Aplicația Wello se diferenţiază de cele folosite de brăţările obişnuite de monitorizare a activităţii prin faptul că se bazează pe competențe solide și personalizare detaliată, bazată pe profilul fiecărui utilizator.

Wello, selectat în acceleratorul Google Startups

Anul acesta, startup-ul clujean Wello a fost selectat în acceleratorul Google for Startups, în cadrul programului Business Model Mastering, alături de alte 5 startup-uri europene.

Wello a luat parte la un program intensiv de accelerare de business, bazat pe o serie de workshop-uri interactive, în timpul cărora a avut acces la know-how, instrumente și îndrumări aplicate, pe care să le folosească pentru a crește eficiența actualului model de business.

Structura programului a oferit companiilor selectate posibilitatea de a discuta cu experți de top și alți participanți despre provocările curente de afaceri și soluții la situații concrete.

Obiectivul nostru este să dezvoltăm Wello pentru etapa următoare și să punem la punct modelele de business, atât B2C, cât și B2B, astfel încât să putem ajuta cât mai mulți copii supraponderali și familiile acestora să se familiarizeze cu un comportament de viață sănătoasă, bazat pe o alimentație corespunzătoare vârstei, mișcare și consiliere pentru stabilirea unui echilibru emoțional”, a declarat Sveatoslav Vizitiu, cofondator Wello.

Proiect realizat din fonduri europene

Aplicația Wello a fost dezvoltată de Art Dynasty din Cluj-Napoca, companie prezentă pe piața românească a serviciilor de design specializat – User Interface și User Experience Design – din anul 2010.

Pentru dezvoltarea acestei aplicaţii, Art Dynasty a implementat în perioada 9 august 2017 – 8 august 2020 proiectul Asistent pentru nutriție și antrenament bazat pe inteligenţă artificială’, cu o valoare totală de de 4.599.043,29, din care asistența financiară nerambursabilă de 3.042.588,77 lei.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionlă prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 – 2020.

Comentarii

comentarii

Related articles

Comments

Share article

Latest articles

Newsletter

[tdn_block_newsletter_subscribe description="U3Vic2NyaWJlJTIwdG8lMjBzdGF5JTIwdXBkYXRlZC4=" input_placeholder="Your email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="753" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="row" tds_newsletter4-image="754" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="755" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn19" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter1-f_descr_font_family="521" tds_newsletter1-f_input_font_family="521" tds_newsletter1-f_btn_font_family="521" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="600" tds_newsletter1-btn_bg_color="#dd3333" descr_space="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjExIn0=" tds_newsletter1-input_border_color="rgba(0,0,0,0.3)" tds_newsletter1-input_border_color_active="#727277" tds_newsletter1-f_descr_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" tds_newsletter1-f_descr_font_line_height="1.3" tds_newsletter1-input_bar_display="eyJwb3J0cmFpdCI6InJvdyJ9" tds_newsletter1-input_text_color="#000000" tds_newsletter1-input_border_size="eyJwb3J0cmFpdCI6IjEifQ=="]