Transilvania Rally se desfășoară în acest weekend, la Cluj

Penultima etapă a Campionatului Național de Raliuri se desfășoară, în acest weekend, la Cluj. De asemenea, competiția reprezintă și a o etapă Tour European Rally și European Rally Trophy.

Startul festiv a avut loc joi, 24 septembrie, de la ora 19:30, unde înaintea festivității propriu-zise, de la 16:00 la 19:00, cei mici s-au bucurat de un concurs exatlon, de woodland playground, de baloane uriașe de săpun sau de pictură pe figurine de ipsos, în cadrul Transilvania Rally Kids.

Potrivit organizatorilor, vineri, 25 septembrie, începând cu ora 09:00, este programată o sesiune de teste cu circulația închisă (shakedown) pe un segment al probei speciale Florești, iar la 16:03 va avea loc startul în prima probă specială a raliului, Tarnița 1, o probă de 22,7 km, în coborâre de la Mărișel la Barajul Tarnița.

A doua trecere pe Tarnița este programată la 18:18, iar de la 21:06 se desfășoară proba specială Făget 1. Revine, deci, Făgetul pe noapte la Transilvania Rally, dar anul acesta proba nu mai cuprinde segmentul de macadam ci, odată cu modernizarea drumului, proba are loc pe 8,3 kilometri de asfalt. De altfel, un procent însemnat din specialele din acest an ale Translvania Rally se desfășoară pe asfalt nou.

Sâmbătă, 26 septembrie, începând cu 10:11, sunt programate două treceri pe Florești, proba-circuit de lângă Cluj-Napoca și alte două treceri pe Dângău, una dintre cele mai spectaculoase probe de asfalt din România, într-o configurație nouă care cuprinde Valea Fericirii și care îi conferă acum o lungime de 25 km.

Ultima probă specială a raliului, Făget 2, cu startul la ora 17:07, este și power stage-ul Transilvania Rally. Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 26 septembrie, începând cu ora 19:30, pe esplanada dintre Cluj Arena și BT Arena.

Public restrâns la Probele Speciale

Marco Tempestini liderul Napoca Rally Academy și principalul organizator al Total Transilvania Rally Powered by Ford Performance regretă, în primul rând, că publicul nu va putea fi prezent în număr mare pe probele speciale, așa cum eram obișnuiți la edițiile trecute:

“În fiecare an, când vine vorba de organizarea Transilvania Rally, la noi in echipă toată lumea vrea sa facem mai mult, vine cu idei noi sau propuneri! Acest an a fost diferit. Toți membrii echipei se gândeau cu îngrijorare dacă vom putea sa ținem sau nu raliul nostru de suflet!  Din fericire, chiar dacă am fost nevoiți să diminuăm multe lucruri într-un an atât de “diferit”, partenerii noștri, autoritățile locale și toate instituțiile implicate în securitatea raliului, au răspuns prezent, în ciuda faptului că duminica de după raliu este ziua alegerilor locale. Încă o dată Clujul demonstrează că faima orașului nostru este alimentată și creată de oameni care lucrează pentru ca fiecare zi să fie altfel”, a precizat Tempestini senior.

Total Transilvania Rally powered by Ford Performance va fi transmis live pe paginile Transilvania Rally, Napoca Rally Academy, TER Series și pe site-ul Transilvania Rally, după cum urmează:

Programul probelor:

Vineri 25 septembrie:
15.43 PS 1 Tarnița
Live regrupare
18.03 PS 2 Tarnița
Vom avea și mini-studio în Parc Service

Sâmbătă 26 septembrie:
10.11 – PS 4 Florești 1
11.33 – PS 5 Dângău 1
Interviuri la final de probă
13.29 – PS 6 Florești 2
17.17 Power stage Făget 2
19.00 – 20.00 Festivitatea de premiere

Toate probele de mai sus vor fi transmise și pe Sport Extra.

În ciuda condițiilor impuse de către pandemie, Bogdan Marișca este și el convins că această ediție a raliului de la Cluj va fi una spectaculoasă: “Ne bucurăm că reușim să ținem Transilvania Rally și anul acesta, într-o perioadă foarte complicată atât din cauza contextului epidemiologic, cât și a alegerilor locale, dar avem sprijinul autorităților locale și ne bucură acest lucru. Pe de altă parte, avem câțiva concurenți străini, ceea ce, în circumstanțele date este foarte important și suntem foarte bucuroși că vor fi prezenți la start în ciuda situației globale și a condițiilor speciale de tranzit a diferitelor țări din Europa. În plus, vor fi prezenți toți piloții angrenați în diferitele lupte din campionatul intern, ceea ce va spori spectacolul. Sperăm că vremea va ține cu noi și sperăm să avem o cursă plăcută”, susține pilotul.

FORD Puma ST, mașina oficială Transilvania Rally

La Total Transilvania Rally 2020 Powered by Ford Performance este prezentată în premieră națională și europeană cea mai performantă mașină fabricată până acum în serie în România este prezentată.

Noul Puma ST, fabricat la Craiova, este cel mai nou produs  al Ford Performance. Cu 200 de cai putere, o greutate de sub 1400 de kilograme și un șasiu sport, noul model se adresează celor care caută performanța.  Acesta este primul automobil care reunește celebra dinamică de condus a gamei Ford Performance pe segmentul SUV-urilor compacte. Prevăzut cu tehnologii sportive sofisticate, acesta oferă experiența de condus specifică modelelor Ford Performance, experiență celebră în toată Europa, păstrând totodată confortul și nivelul de ergonomie oferite de SUV-ul Puma.

Comentarii

comentarii

Related articles

Comments

Share article

Latest articles

Newsletter

[tdn_block_newsletter_subscribe description="U3Vic2NyaWJlJTIwdG8lMjBzdGF5JTIwdXBkYXRlZC4=" input_placeholder="Your email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="753" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="row" tds_newsletter4-image="754" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="755" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn19" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter1-f_descr_font_family="521" tds_newsletter1-f_input_font_family="521" tds_newsletter1-f_btn_font_family="521" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="600" tds_newsletter1-btn_bg_color="#dd3333" descr_space="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjExIn0=" tds_newsletter1-input_border_color="rgba(0,0,0,0.3)" tds_newsletter1-input_border_color_active="#727277" tds_newsletter1-f_descr_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" tds_newsletter1-f_descr_font_line_height="1.3" tds_newsletter1-input_bar_display="eyJwb3J0cmFpdCI6InJvdyJ9" tds_newsletter1-input_text_color="#000000" tds_newsletter1-input_border_size="eyJwb3J0cmFpdCI6IjEifQ=="]