Pages Navigation Menu

Sport in the City

Tot mai mulți clujeni practică sporturile de iarnă

Spread the love for your team
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tot mai mulți clujeni sunt interesați de sporturile de iarnă. În general, puțini fac sport de performanță, deoarece în Munții Apuseni sezonul de schi este mult mai scurt decât în Alpi. Cei mai mulți dintre clujeni practică schiul sau patinajul de plăcere. Însă au apărut și secții sportive de profil, iar unii dintre sportivii legitimați la Universitatea Cluj au ajuns să obțină medalii în campionatele naționale, balcanice și europene.

Interesul clujenilor pentru sporturile de iarnă este stimulat de investițiile tot mai mari în domeniile schiabile din Transilvania. În județul Cluj, există domenii schiabile în Feleacu, Mărișel și Muntele Băișorii. Pentru că pârtiile de schi sunt tot mai la îndemâna clujenilor, numărul celor care practică schiul, snowboardingul sau care se amuză cu sania a crescut foarte mult în ultimii ani. În bazele de date ale magazinelor care vând echipament sportiv au fost înregistrați peste 30.000 de clienți. Creșterea numărului celor care practică sporturi de iarnă este alimentată de faptul că tot mai mulți copii au șansa să ajungă pe aceste pârtii, spune instructorul de schi Levente Decsei.

De asemenea, există tot mai multe competiții sportive pentru copii. În această iarnă au fost deja organizate competiții în Muntele Băișorii și urmează o competiție regională în Mărișel. Copiii sunt încântați de aceste concursuri.

Pe lângă pârtii, au început să apară și mici afaceri în domeniul producției de echipament sportiv. O companie italiană a deschis în județul Sălaj o fabrică ce produce îmbrăcăminte de schi, iar doi clujeni au înființat o companie care produce schiuri. Ei fac design-ul la Cluj, însă producția efectivă este realizată în Cehia. Există și cluburi sportive care își dezvoltă secțiile de sporturi de iarnă. Universitatea Cluj are tot mai mulți schiori legitimați, însă cele mai mari performanțe sunt deocamdată obținute de sportivele de la secția de patinaj. Tinerii campioni devin modele pentru tot mai mulți copii, care se apucă de aceste sporturi, după cum spun reprezentanții clubului clujean.

Comentarii

comentarii