Andrea Petkovic este campioana Winners Open 2021

Andrea Petkovic este marea câștigătoare a turneului Winners Open WTA250. Ea a învins-o în finală pe Mayar Sherif (6-1, 6-1) și a cucerit astfel al șaptelea trofeu WTA din carieră. Andrea Petkovic a fost singura jucătoare de la Cluj care a reușit să depășească defensiva lui Mayar Sherif și a demonstrat că este pregătită să revină în cercul câștigătoarelor de turnee importante.

Andrea Petkovic spune că ”Mă simt atât de fericită, s-au întâmplat atât de multe lucruri în acești 6 ani (n.r. de la ultimul trofeu câștigat). Eram gata să mă retrag, aproape că m-am retras. Am început cinci noi locuri de muncă, așa că acum mă întorc la ceea ce îmi place cel mai mult, tenisul, și să câștig este cel mai frumos sentiment. Sunt cea mai fericită persoană acum. A fost cu adevărat uimitor, singurul lucru pe care îl regret e că nu am ajuns aici mai devreme, pentru că atunci aș fi avut câteva zile să văd câteva locuri înainte să încep să joc meciuri și apoi să trebuiască să mă odihnesc. Este singurul lucru pentru care mă simt tristă. În rest, am avut cea mai bună săptămână; toți oamenii au fost atât de prietenoși și ne-au întâmpinat cu brațele deschise. Oriunde am fost, toată lumea a fost atât de prietenoasă, publicul a fost uimitor, mai ales după ce am jucat atât de multe luni fără public, a fost ca o gură de aer proaspăt și de oxigen pentru un jucător de tenis, așa că am o mulțime de amintiri minunate pe care le voi prețui veșnic în inima mea”.

Chiar dacă a pierdut finala, Mayar Sherif a înregistrat la Cluj premieră după premieră: primul sfert de finală WTA, prima semifinală WTA, prima finală WTA și a devenit prima jucătoare din Egipt calificată într-o finală de acest nivel. Iar de săptămâna viitoare Mayar Sherif va intra, în premieră, în Top 100 WTA.

Mayar Sherif spune că ”Înseamnă foarte mult pentru mine, încerc mereu să mă depășesc, astfel încât ca jucătoarele tinere de acasă și toți de acasă care au un vis să creadă că pot reuși. A fost o săptămână bună, dar cu un final dezamăgitor. E însă un rezultat pentru care am luptat cu tot ce-am avut, cu toată inima și tot efortul mental, și din păcate am ajuns azi epuizată mental. Andrea a făcut o săptămână grozavă, a jucat incredibil. Dar sunt fericită pentru cum m-am prezentat la acest turneu, sper că i-am făcut pe toți cei de acasă mândri. Am muncit mult pe plan mental, am văzut acest turneu ca pe o oportunitate. Din aceste înfrângeri grele înveți cel mai mult”.

Winners Open WTA250 a avut loc în 1-8 august la Winners Sports Club. Turneul a fost organizat în mai puțin de trei luni și a presupus o adevărată desfășurare de forțe.

Patrick Ciorcilă, director Winners Open WTA250, afirmă: ”Vreau să mulțumesc tuturor, și sponsorilor evenimentului. Fără voi nu aveam cum să aducem un eveniment cu costuri atât de mari aici la Cluj. Mulțumesc arbitrilor de linie, copiilor de mingi, tuturor celor care au fost alături de noi!”.

Giulia Orlandi, WTA Vice President on site operations, a adăugat: ”Aș vrea să mulțumesc organizatorilor și întregii echipe. Ați reușit să organizați un eveniment excepțional în doar 8 săptămâni. Cu siguranță vă meritați locul în calendarul WTA”.

La finalul turneului, oficialii Women’s Tennis Association au anunțat că acordă Clujului oportunitatea de a avea un nou turneu WTA care va avea loc în luna octombrie, pe suprafață hard.

Comentarii

comentarii

Related articles

Comments

Share article

Latest articles

Handbal masculin: Un nou antrenor pentru Universitatea Cluj

Echipa de handbal masculin Universitatea Cluj are un nou antrenor după despărțirea de Vladimir Vojvodic. Este vorba despre Marius Stavrositu. Tehnicianul, în vârstă de 41...

Radu Constantea, ales președinte interimar al FC Universitatea Cluj

Consilierul local PNL, Radu Constantea, a revenit în conducerea FC Universitatea Cluj, după ce Constantin Răduță a renunțat la mandatul de președinte. Varianta inițială...

Baschet feminin: Universitatea Cluj joacă cu Rapid București

Liga Națională de baschet feminin programează sâmbătă, de la ora 12.00, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, întâlnirea dintre ”U” Cluj și Rapid București, pentru...

Brigadă din Turcia la meciul CFR Cluj – AZ Alkmaar

Partida dintre CFR Cluj și AZ Alkmaar din Liga Conferinței va fi arbitrată de o brigadă din Turcia. Partida va avea loc joi, de...

U-BT Cluj a învins-o pe Happy Casa Brindisi

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj a obținut o victorie importantă în Liga Campionilor, în fața echipei Happy Casa Brindisi. Scorul final al partidei...

Newsletter

Subscribe to stay updated.

Comentarii

comentarii